Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

 • Inloggen
 • NaN

Werkbank maken

 • tijd
  4 Uur
 • Kosten
  €19.49
 • stappen
  6

Stap 1

Wil je nou ook zo'n leuke en handige werkbank maken? Met dit stappenplan kan dit eenvoudig op een vrije middag. Je bent er zo'n 4 à 5 uur aan kwijt. Materialenlijst: 9 steigerhout planken 190x30mm 250cm 4 steigerhout planken 100x19mm 180cm 2 tuinpalen 68x68mm 240cm RVS schroeven 5x50mm Op foto 1 zie je de maten waarin alles gezaagd moet worden. Deze zaaglijst kun je natuurlijk voor de handigheid even downloaden en printen. Begin hiermee en zaag dan alles op maat. Je kunt planken ook bij Brico laten zagen waardoor je jezelf een hoop werk bespaart. Op foto 2/3/4 zie je de opbouw van de oppottafel. In foto 5 en 6 kun je zien welke onderdelen waar komen.

Stap 2

Voor de werkbank hebben we maar drie verschillende materialen nodig die je boven terug kunt vinden. Ook zie je op de eerste foto de materialen liggen. In de onderstaande tweede foto zie je de basis van de tafel al vorm krijgen.

Stap 3

Om de tafelpoten te maken en ze er wat slanker uit te laten zien, zagen we er een hele schuine punt vanaf. Doe dit zoals op de foto's hieronder. Teken een punt op 10 cm van de zijkant van de plank naar het midden. Teken de andere punt aan de andere kant van de plank op 20 cm van het einde van de plank. Trek een lijn zoals op foto 3 te zien is en zaag deze lijn vervolgens met de decoupeerzaag.

Stap 4

De tafel ziet er intussen al wat vriendelijker uit. Door nu de zes planken van het bovenblad met wat tusssenruimte op te meten, weten we hoelang we de balken van de tafelframe moeten zagen. Aan de bovenzijde rondom de poten komen deklatjes van 19 mm dik en het tafelblad steekt rondom over deze deklatjes 20 mm uit.

Stap 5

Als je dicht op het uiteinde van een plank gaat schroeven, is het raadzaam om even voor te boren zoals op de onderstaande foto te zien is. Je ziet de tafelpoot constructie die je daarna krijgt. Alleen het tafelblad moet hier nog op.

Stap 6

Als je de planken van het tafelblad gaat vastzetten, let er dan op om zoals je op de eerste foto kunt zien dat de bolle kant naar boven wijst. Nu kan de onderkant gemaakt worden. Zaag uit de twee planken die tussen de poten vallen de blokjes eruit en schroef alles vast. Nu nog de achterwand maken en hij is klaar! Je eigen werkbank is vervolgens klaar voor gebruik. Heb jij nou ook een mooie werkbank gemaakt? Of een eigen variant van onze werkbank? Deel hem dan hier!

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten