Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Vloer egaliseren

  • stappen
    3

Stap 1

Veiligheid: Voordat je begint, is het belangrijk dat je je eigen veiligheid in acht neemt. Draag daarom bij het mixen van de egalisatiemortel altijd een stofkap. Voorbereiding: Meet de ruimte op en bereken de oppervlakte. Bereken vervolgens, op basis van de informatie op de verpakking, hoeveel egalisatiemortel je nodig hebt. Neem liever één of twee zakken meer dan je nodig denkt te hebben; als je tekort komt, geeft dat problemen. Je kunt overtollige dichte verpakkingen gewoon terugbrengen in de winkel. Maak de ondergrond stof- en vetvrij. Dicht alle gaten en kieren met behulp van silicone zodat de egaline niet weg kan lekken. Breng hierna een geschikte primer aan.

Stap 2

Egaline aanmaken: 1) Leeg een verpakking egalisatiemortel in de kuip en voeg de voorgeschreven hoeveelheid water toe. Wees nauwkeurig; de mengverhouding moet kloppen om het product goed te laten werken. 2) Gebruik een mixer om het product goed door te mixen, het is belangrijk dat er absoluut geen klontjes in zitten.

Stap 3

Egaliseren: 1) Begin in de verste hoek en giet een deel van de egalisatiemortel op de grond. Gebruik de egalisatiekam of plakspaan om het in de hoek te verdelen. Giet vervolgens een nieuwe hoeveelheid aangrenzend op de grond en probeer een goede vloeiing te krijgen. 2) Kijk of de dikte goed is en vul de egaline eventueel nog wat aan. Als je de juiste dikte hebt, werk dan zo door naar achteren. Blijf zorgen voor een goede vloeiing. Ga zo door tot je de hele oppervlakte gehad hebt. Op de verpakking staat aangegeven hoelang je het moet laten drogen voor je er een nieuwe bewerking op kunt doen. Succes met je klus! Aandachtspunten: ● Spoel gereedschap na gebruik direct af met water. ● Mocht er ergens wat egalisatiemortel lekken, maak dit dan gelijk schoon met water. ● Moet je een dikke laag egaliseren, koop dan hiervoor geschikte egalisatiemortel en check de verpakking voor de maximale laagdikte.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten