Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Laminaat leggen

’t Is nu of nooit," zei ik tegen mezelf! Een laminaatvloer plaatsen, schrikte me een beetje af, maar ik ben er dan toch voor gegaan. Met het goeie gerief en de kostbare tips van mijn Brico-adviseur. Het bewijs...

 • Kosten
  €75.97
 • Totaal aantal stappen
  6
 • Moeilijkheid
  2/5

Stap 1 | Voorbereiding

Laat de laminaat gedurende 48 uur op kamertemperatuur komen. Lees vervolgens de aanbevelingen van het merk. Deze keer plaatsen we een Décomode laminaatvloer die gemakkelijk te plaatsen is. Je kan de houten wiggen achterwege laten, hoewel deze de plaatsing soms vergemakkelijken. Vergeet niet om de zeer praktische kniebeschermers te dragen, zodat je niet op je knieschijven steunt!

Stap 2 | Snijden

Snijd de banden op de gewenste maten. Houd er rekening mee dat het afgebeelde product 18 m x 2 m meet. Voorzie een strook tegen de muren zodat het damp- en luchtscherm helemaal waterdicht is. Het overtollige stuk wordt weggesneden zodra de plinten zijn geplaatst. Indien je met verschillende stukken werkt, voorzie dan een overlapping van 20 cm. Hecht ze vervolgens vast met een speciale plakband om de waterdichtheid van de onderlagen te verzekeren en tegen vocht te beschermen.

Stap 3 | Plaatsen

Het damp- en luchtscherm beschermt tegen vocht. De isolerende onderlaag heeft dan weer akoestische en thermische eigenschappen. Het product dat hier wordt gebruikt is 1 meter breed. Versnijd het scherm in functie van de afmetingen. Plaats de stroken naast elkaar zonder overlapping en kleef ze niet vast.

Goed om weten: er bestaan ook geluidsisolerende stroken. Laminaat mag immers nooit rechtstreeks met de ondervloer in contact komen.

Stap 4 | Wiggen plaatsen

Plaats de eerste planken zo mogelijk tegen de muur in de richting van de lichtinval. Ieder merk heeft zijn plaatsingssysteem. Décomode-laminaat wordt plank per plank geplaatst en eenvoudig vastgeklikt. De kant met de lamel is naar jou gericht. Houten afstandswiggen vergemakkelijken het werk. Plaats wiggen tussen de eerste plank en de muur zodat er een uitzettingsvoeg van 8 millimeter overblijft.

Stap 5 | Zagen

Laat de planken over 1/3, 2/3 of half/half verspringen om het verlies te beperken. Zo beperk je het verlies aanzienlijk! Gebruik een aanslagblok en een tekenhaak om de planken te plaatsen.
Het houtafval? Gebruik een precisiedecoupeerzaag en keer de plank om om beschadigingen te voorkomen. Voor de deuromlijstingen is het aangewezen om de deur te verwijderen alvorens met het decouperen te beginnen. De planken die je op het einde plaatst, zaag je best met een cirkelzaag en dit in de lengte om de vrije ruimte op te vullen.

Stap 6 | Boren en bevestigen

Verwijder de wiggen en plaats de plinten. Boor de juiste gaten in de muur, bevestig de haken en klik vervolgens de plinten op de haken. Een andere techniek bestaat erin om de plinten met montagelijm te bevestigen.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten