1) Een zwembadfilter doet wonderen

De juiste zwembadfilter doet wonderen. Je verwijdert op een efficiënte manier vuil, zand, algen en bacteriën. Er is een filter voor elk zwembadtype. Heb je een opblaaszwembad, dan is een patroonfilter perfect. Een opzetzwembad hou je dan weer schoon met een zandfilter.

2) Schepnet: weg met oppervlakkig vuil

Belanden er vaak insecten of bladeren in je zwembad? Met een schepnet verwijder je in enkele bewegingen het vuil op het wateroppervlak. Een zwembad dat proper oogt, nodigt pas echt uit tot een verfrissende zwemsessie.

3) Zwembadstofzuiger: een propere bodem

Natuurlijk zijn een filter en schepnet niet voldoende om je zwembad volledig schoon te maken. Met een zwembadstofzuiger verwijder je eenvoudig het zand, gras en grind van je zwembadbodem. Het toestel heeft een uitschuifbare steel waardoor je makkelijk alle hoekjes bereikt.

4) Testkits: controleer de waardes

Heeft je water de juiste hoeveelheid chloor en een goede pH-waarde? Met een testkit kom je het snel te weten en kun je bijsturen waar nodig. Neem een watermonster, voeg enkele druppels vloeistof toe, schud het mengsel en vergelijk het met de analyseschaal. Een goede pH-waarde ligt tussen 7,2 en 7,6. Een goede chloorwaarde ligt tussen 1,0 en 1,5.

5) Chloorverspreider: hygiëne troef

Met een chloorverspreider garandeer je een gelijke, constante chloorverspreiding. Je stopt chloortabletten in het drijvende toestel en de rest gebeurt vanzelf.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Heb je nog vragen over het onderhoud van je zwembad? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!