Woonkamervloer: elegant parket

De woonkamer is het hart van je woning. Je spendeert er veel tijd met je gezin en ontvangt er vrienden en familie. Daarom ligt het budget voor je woonkamervloer meestal wat hoger. Kiezen voor een stevige, kwalitatieve en stijlvolle vloer is de boodschap. Een parketvloer biedt het allemaal. Een houten bodem past in zowel een klassiek als een modern interieur en geeft je ruimte een warme uitstraling. Afhankelijk van je houtsoort, vind je parket in zowel donkere als lichte tinten, en dus op maat van je eigen smaak.

Badkamervloer: waterdichte tegels of vinyl

De badkamer is een vochtige ruimte die je het liefst zo proper mogelijk houdt. Bij het kiezen van de juiste vloer staan waterbestendigheid en onderhoudsgemak dus voorop. Laat je badkamer stralen met elegante badkamertegels of een knappe vinylvloer. Beide oplossingen zijn tijdloos en in heel wat uitvoeringen beschikbaar. Ligt er vloerverwarming in de badkamer? Die werkt uitzonderlijk goed in combinatie met vloertegels en vinyl.

Slaapkamervloer: onderhoudsvriendelijk laminaat

Voor de vloer van je slaapkamer zit je goed met laminaat. Omdat er in de slaapkamer veel textiel aanwezig is, kan het in deze ruimte al wel eens erg stoffig worden. Een vloer uit laminaat vraagt weinig onderhoud en moet je amper dweilen. Laminaat is ten slotte erg budgetvriendelijk: de prijs per vierkante meter ligt heel wat lager dan gelijkaardig parket én je kunt de planken gewoon zelf plaatsen, waardoor je nog meer bespaart.

Keukenvloer: karaktervolle tegels

In de keuken is vooral functionaliteit van belang. Tijdens het koken kan het er wel eens rommelig aan toegaan en is een vochtbestendige, onderhoudsarme vloer zeker aan de orde. Grote witte tegels, kleine tegels met een leuk dessin, … Er is een tegelvloer voor echt elk interieur.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips om de juiste vloer te kiezen voor elke kamer in je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!