Kiezen voor gordijnen op maat betekent …

… een oplossing voor elk raam

Van een authentieke stadswoning tot een nieuwe duplex: elk huis is anders en heeft z’n eigen hoekjes. Dit zorgt er dan ook voor dat niet elk raam een standaardformaat heeft. Gordijnen op maat bieden de perfecte oplossing voor elk raam, zodat jij altijd beschikt over de ideale verduistering in je slaapkamer of meer privacy in je woonkamer.

… de uitgebreidste keuzemogelijkheid

Het grootste voordeel van op maat gemaakte gordijnen zijn de uitgebreide keuzemogelijkheden, want je stelt je gordijnen zelf samen. Je kunt je creativiteit dus volledig loslaten. Ga voor lichtdempende, verduisterende of thermische gordijnen en een afwerking met ringen, lussen of strikjes. Zelfs je gordijnroede of railsysteem wordt op maat gemaakt. Zo creëer je een unieke blikvanger in huis.

… geen ophangwerk

Met gordijnen op maat heb je amper ophangwerk. Je bestelt je gordijnen en bevestigt ze daarna eenvoudig aan je railsysteem of gordijnroede.

… een hoger prijskaartje

Het maatwerk en de keuzevrijheid die je hebt, zorgen ervoor dat de prijs voor raamdecoratie op maat wat hoger ligt. Wel kun je op twee oren slapen dat je gordijnen kwalitatief zijn en de perfecte afmetingen hebben.

Kant-en-klare gordijnen zijn ...

… een goede basis

Kant-en-klare gordijnen passen niet voor elk raam, maar wel voor de meest gangbare formaten. Je meet je ramen gewoon op en kiest de maat die er het beste bij aansluit. Kant-en-klare gordijnen zijn beschikbaar in de meeste basiskleuren- en stoffen. Ben je op zoek naar gordijnen in neutrale kleuren, dan ga je het best voor kant-en-klare exemplaren. Wil je je ruimte transformeren met gordijnen in een opvallende kleur of stof, dan is de kans groot dat je die niet kant-en-klaar zult vinden.

… een beetje montagewerk

Terwijl je op maat gemaakte gordijnen gewoon ophangt, heb je met kant-en-klare gordijnen iets meer werk. Er is namelijk een kans dat je ze nog moet inkorten. Dit doe je eenvoudig met de plooiband.

Tip: lijkt je gordijn op het eerste gezicht te lang? Geef het nog een weekje de tijd en beslis pas daarna of je ze inkort.

… budgetvriendelijker

Omdat je de gordijnen niet volledig naar eigen smaak kunt samenstellen, zijn kant-en-klare gordijnen meestal goedkoper dan gordijnen op maat.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer trends of tips om de juiste raamdecoratie te kiezen? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!