Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Gordijnen ophangen: zo doe je het stap voor stap

Nu je je gordijnen hebt opgemeten en laten maken, kun je ze eindelijk ophangen. Afhankelijk van het ophangsysteem, hanteer je een andere techniek. Met onze handige stappenplannen ontdek je hoe je gordijnen bevestigt aan een roede of rails.

Wat heb je nodig?

Om je gordijnen op te hangen heb je een rolmeter, trapladder, klopboormachine, accuboor, pluggen en schroeven nodig. Daar gaan we!

  • Totaal aantal stappen
    3

Gordijnen ophangen met een roede

Er bestaan heel wat verschillende gordijnroedes. Je vindt ze in elke kleur of stijl, van een dunne roede met decoratieve uiteinden tot een massieve, robuuste buis.

Stap 1: plaats de roedesteunen

Afhankelijk van het type roede dat je gekozen hebt, bevestig je ze aan de muur of het plafond. Kies eerst de positie van de roedesteunen. Waar je die plaatst, bepaalt hoe ver je je gordijnen kunt openen. Schroef de steunen vast en leg de roede erop.

Stap 2: bevestig de gordijnen aan de roede

Haal nu je gordijnen erbij. Rijg ze aan de roede en sla het laatste oog aan elk uiteinde om de roedesteun. Schroef de roede ten slotte vast en bevestig de roede-einden. Lijkt je gordijn op het eerste gezicht te lang? Geef het nog een weekje de tijd en beslis pas daarna of je het inkort.

Gordijnen ophangen met rails

Ben je van plan om gordijnrails op te hangen? In slechts enkele stappen bevestig je ze aan het plafond.

Stap 1: meet de lengte van de rail op

Meet de lengte van de gordijnrail op. Die bepaalt hoe ver je je gordijnen zult kunnen openen. Als het railsysteem dat je kocht te lang is, kun je het inkorten met een metaalzaag.

Stap 2: plaats de runners in de rail

Schuif nu de runners in de rail. Reken op minimaal tien runners per meter. Plaats daarna de eindstoppen aan de uiteinden van de rail.

Stap 3: bevestig de rail

Plaats de klemmen, waarmee je het systeem aan het plafond bevestigt, om de vijftig centimeter op de rail. Boor dan de gaten op de aangegeven plaatsen in het plafond, stop de pluggen erin en schroef de rail vast.

Stap 4: bevestig de gordijnhaken in de runners

Bevestig de gordijnhaken met telkens dezelfde afstand ertussen aan de plooiband. Steek daarna de haken in de ogen van de runners. Begin hier aan het uiteinde van de raail. Heb je twee gordijnen, dan is het mooier als ze elkaar een beetje overlappen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer advies en tips over raamdecoratie? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten