Heb jij thuis een roze wc-pot, bloemetjesbehang of een retro badkamervloer? Voor iedereen die nog steeds baadt in ietwat verouderd sanitair (of dat heel tof vindt) hebben we goed nieuws: in 2016 mogen we alle oude badkamertrends weer mixen en matchen! Voor het gemak hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

De jaren '50

Denk je dat de combinatie roze en groen een echte ‘no-go’ is? In de jaren ‘50 dachten ze daar heel anders over. De kleuren roze en groen waren destijds ontzettend populair! Durf jij het aan om je sanitair een roze touch te geven?

bloggs.co

De jaren '70

In de jaren 70 domineerden de kleuren bruin, paars en oranje het modebeeld. Er werden veel meubels hergebruikt, wanden werden betimmerd met laminaat en plantjes werden opgeleukt met een macramé-plantenhouder. Grappig, want deze trends zijn nu weer volop te zien in Nederlandse huishoudens.

Flashbak.com

De jaren '80

In de eighties was matchen was het toverwoord. Alles moest bij elkaar passen, van de tegels op de wand tot de badkuip. Daarnaast was het een enorme rage om je interieur van een zogeheten popcornplafond te voorzien, een plafond met een grove korrelstructuur. In veel huizen is dit nog steeds terug te zien.

drydockshop.com

De jaren '90

Met alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de jaren ‘90 werd er iets minder tijd en aandacht besteed aan de inrichting van het huis. Hierdoor ontstond er een minimalistische stijl, waarin roestvrijstaal en licht hout de overhand hadden. Saai? Een beetje. Praktisch? Ja!

scoutdenver.com

De jaren '00

Komt deze badkamer je bekend voor? Het zou goed kunnen dat jij je dagelijks opfrist in deze millennium-style badkamer. Strakke lijnen, grijze tegels, wit sanitair en roestvrijstalen details. Hier kun je zeker nog tijdje mee vooruit!

arqa.com

De jaren nu!

De badkamertrends van nu? Dat is een mix van heel veel trends uit de vorige eeuw. Kleur mag, maar ook het gebruik van verschillende materialen en vormen. We zien veel hout in de badkamer, een tapijtje op de grond en vooral: planten, planten, planten. Vergeet ook de statement spiegel niet.

trendsurvivor.com