We love steigerhout. Het is goedkoop, mooi en er zijn heel veel toffe dingen mee te maken. Van tafels tot boekenkasten: met steigerhout kun je alle kanten op. Wil je zelf aan de slag? Ter inspiratie hebben we hebben de leukste zelfgemaakte steigerhouten creaties voor in huis op een rijtje gezet.

1. Pronk met je wandrek

In plaats van een boekenkast of wandkast, kun je een wandrek van steigerhout maken. Een eenvoudig, maar stijlvolle aanvulling in je huis. Je kunt er fotolijstjes, boeken of je mooiste vakantiefoto's op kwijt. Staat vrolijk, toch!

houtlifestyle.nl
detienstyle.com

Een alternatief is deze kast van steigerbuizen en houten planken.

2. Stoere muur van steigerhout

Wil je eens wat anders dan behang of verf op de muur? Steigerhout op je muur staat superstoer! En het is nog eenvoudig te monteren ook. Zie hier een aantal voorbeelden van prachtige steigerhouten muren, een afscheidingswand van steigerhout voor in de kinderkamer of steigerhouten muurdecoratie. 

makeover.nl
Falegnameria900.com
loods5.nl
makeover.nl

3. Salontafel van pallets

Van pallets kun je eenvoudig een stijlvolle salontafel maken. Met wieltjes eronder is de tafel nog verrijdbaar ook, hoe tof! De maakomschrijving van de tafel in de afbeelding bekijk je hier stap voor stap.

homedit.com

4. Ophangen die planken!

Schommelen kinderachtig? Nee hoor! Deze creatie lijkt in eerste instantie op een schommel met meerdere etages. Maar het is een hangkastje. Leuk voor boeken of servies. Eén plank aan je wand ophangen met leren banden is ook heel stylish. Zet er je mooiste hebbedingen op en het wordt een echte eyecatcher. Vergeet niet de plank goed op te schuren, en geef 'm eventueel een likje verf.

burkatron.com
uncovet.com

5. Wandrekje voor planten of tuinkruiden

Staan jouw verse keukenkruiden ook altijd zo in de weg op het aanrecht? De oplossing: een wandrekje van steigerhout! Het vrolijke groen van je basilicum en peterselie komen goed uit de verf in combinatie met het stoere hout. Kruidenpotjes met aarde monteren op twee planken is een leuk alternatief en geeft een natuurlijke look in je keuken! 

notjustahousewife.net

6. Creatief met fruitkistjes

Fruitkistjes of sinaasappelkistjes zijn een goed idee als je snel een eenvoudig iets in elkaar wilt zetten voor in huis. Je kunt een sinaasappelkist in z'n geheel aan de muur hangen of er een hip meubelstuk van maken. We hebben een paar leuke voorbeelden voor je verzameld:

inspiredbylynne.ca
yourhouseandgarden.com
decolis.nl
instagram.nl

Heb je ook zo’n zin om iets te maken van steigerhout? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met dit wandpaneel. Ben je klaar voor het grotere werk? Dan is deze pallet hangbank wellicht iets voor jou! Je kunt deze voor zowel binnen als buiten maken.

Veel maakplezier!