Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN

Het juiste dieet voor een gezond gazon

Een mooie tuin begint bij een gezond gazon. Om ervoor te zorgen dat het gras in jouw tuin echt wel groener is dan dat van je buur, is de juiste bemesting cruciaal. Hoe pak je dit het best aan? Met deze tips krijg jij je gazon in topconditie.

Een mooie tuin begint bij een gezond gazon. Om ervoor te zorgen dat het gras in jouw tuin echt wel groener is dan dat van je buur, is de juiste bemesting cruciaal. Hoe pak je dit het best aan? Met deze tips krijg jij je gazon in topconditie.

Mestkorrels sproeien uit strooier | Pulvérisation de granulés d'engrais à partir de l'épandeur

Iedereen moet eten, ook je gras

Eten moeten we allemaal, en voor gras geldt net hetzelfde. Als je gazon te weinig voeding krijgt, zie je dat meteen. Het bemesten van je gazon heeft dus tal van voordelen. Je grasmat is gezonder dan ooit en kleurt prachtig groen. Daarnaast beschermen meststoffen je gazon tegen ziektes en is de kans kleiner dat je last krijgt van mos of onkruid.

Bemesten en bekalken

Voordat je je gras bemest, moet je eerst je gazon bekalken. Je houdt de zuurtegraad van je bodem op peil, voorkomt mosgroei en verbetert de grondstructuur. Zo, da’s gebeurd. Kies nu je meststof. Er zijn enkele verschillende soorten. Organische mest bestaat volledig uit grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong. Deze meststof is biologisch afbreekbaar en voegt heel wat voedingsstoffen aan je bodem toe. Kunstmest is geen natuurlijk product, maar dat wil niet zeggen dat het slecht is voor het milieu. Kunstmest wordt heel snel opgenomen door je gazon, maar heeft een kortere werkingsduur dan organische mest. Je bemest je gazon het best aan de vooravond. Vergeet het nadien niet te bewateren.

Etenstijd

Je gazon voorzien van de juiste meststoffen doe je het hele jaar door. Om je gras na de lange wintermaanden extra te voeden, bemest je je grasveld voor de eerste keer in februari of maart. Tussen april en augustus doe je dit opnieuw. In het najaar is de cirkel weer bijna rond en voeg je voor de laatste keer bemesting toe. Zo gaat je grasmat goed voorbereid de winter in.

Bemesten doe je zo

Is je gazon niet zo groot? Dan kun je je gras perfect met de hand bestrooien. Hou je van efficiëntie of heb je een groter grasveld in je tuin? Gebruik dan een strooiwagentje. Het zorgt voor een gelijke verdeling, zodat elk stukje grond snel en makkelijk gevoed wordt.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten