• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Sanitair installatiemateriaal
 4. Terug naar Toilet & afvoer
 5. Terug naar Waterafvoer
 6. Terug naar Wastafelafvoer

Wastafelafvoer

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Flexibel

  Gewicht

  Volume (L)

  Binnen/buitengebruik
  i

  Materiaal

  Type materiaal

  Verstelbaar in hoogte

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Kleur

  Antislip

  Bevestiging/aanbreng methode
  i

  Diameter (mm)

  Waterbesparend

  Diameter (mm)

  Afwerking

  Beoogd gebruik

  Type buis of goot

  Vorm

218 producten
Sorteren op:
i

Wirquin uittrekbare verbinding 32mm

Wirquin uittrekbare verbinding 32mm

Op voorraad

11,

99

Wastafelafvoeren voordelig bij Brico/Plan-it bestellen

Ga je het toilet een nieuwe look geven met een nieuw fonteintje, krijgt je badkamer een makeover met een moderne wastafel of ga je aan de slag om een lekkende sifon onder een wasbak te repareren, dan kan je daarvoor bij Brico/Plan-it alle modellen sifons, zwanenhalzen, wastafelafvoeren en aansluitbuizen voordelig kopen. Niet alleen hebben we in het assortiment verschillende modellen plugbekersifons, fonteinsifons, p-sifons en buissifons, we verkopen ook handige universele sifons met wasmachineaansluiting, aparte sifons voor de gootsteen, en flexibele of ruimtebesparende sifons die je kunt plaatsen als er weinig plek is onder de wasbak, bijvoorbeeld in een wastafelkastje. Ook verkopen we alle nodige pvc buizen, bochten, T-stukken en vloerbuizen waarmee je de sifons kunt aansluiten op de bestaande waterafvoer.

Sifons en zwanenhalzen voor een schone & frisse waterhuishouding

Bij de montage van een gootsteen, wasbak of fonteintje hoort er een sifon of zwanenhals geplaatst te worden tussen de afvoerplug en de afvoerbuis. Het zorgt ervoor dat je geen stank krijgt door lucht die uit het riool kan ontsnappen, daarom worden ze ook wel ‘stankafsluiters’ genoemd. De stankafsluiting werkt door een waterslot; in de U of S vormige buis van de sifon blijft een beetje water staan, en dat zorgt voor een luchtdichte afsluiting waar geen stank doorheen komt. Meestal worden sifons van kunststof daarvoor gebruikt, maar wordt hij in het zicht geplaatst dan kan je ook voor een exemplaar van chroom kiezen. Dat geeft net een mooiere afwerking.

Doucheafvoeren, gootsteenafvoeren en wastafelafvoeren via Brico/Plan-it bestellen

Het aansluiten van een nieuwe sifon is vaak een kleine klus. Maar moet je ook nog een aantal PVC buizen koppelen om de afvoer netjes naar het riool te leiden, dan is dat vaak een hele puzzel. Het is dan handig om eerst het netwerk van verbindingen als proef in elkaar te zetten en daarna, als alles goed past, pas in elkaar te lijmen met PCV-lijm. Want doe je dat eerder, dan krijg je de buizen nauwelijks meer van elkaar. De nodige stukken PVC buis vind je bij onze bouwmaterialen. En ga je ook nog aan de slag met bad of douche, kijk dan bij onze grote collectie badafvoeren en doucheafvoeren. In onze Brico/Plan-it-winkels kan je alle afvoeren en sifons op je gemak bekijken, maar weet je precies wat je allemaal moet hebben, dan kan je het eenvoudig en voor een prettige prijs in onze shop bestellen zodat je het snel in huis kan hebben. Zo kan je goed voorbereid aan je installatie-klus beginnen.
 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten