Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Pluggen
 5. Terug naar Volle wand pluggen

Volle wand pluggen

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  Materiaal van doeloppervlak

  Breedte (cm)

  Verkocht door

  Materiaal

  Gewicht

  Merken

  Diameter (mm)

  Prijs (€)

  tot

  Afwerking

178 producten
Sorteren op:
i


Sencys slagpluggen 80x8mm 40st

Sencys slagpluggen 80x8mm 40st

Thuisbezorgd / Ophalen

12,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 8

Een volle of een holle muur?

Een muur wordt "vol" genoemd als de verschillende lagen materiaal waaruit hij bestaat niet door een lege ruimte wordt gescheiden. Alle lagen waaruit de muur bestaat zijn aan elkaar gelijmd zodat de muur zeer sterk en dik is. Op basis van dit criterium wordt een onderscheid gemaakt tussen "volle" en "holle" wanden. Voor elk wandtype zijn er bij Brico en BricoPlanit geschikte en professionele doe-het-zelf apparatuur van uitstekende kwaliteit beschikbaar. Omdat de massieve wanden vrij sterk zijn, kunnen ze zware lasten dragen. Voordat je met je doe-het-zelfproject begint, is het belangrijk om te weten of je wand of plafond hol of vol is. Hier is een trucje om dit te ontdekken: klop op de muur alsof het een deur is. Als je een lichte echo hoort en de muur "hol klinkt", betekent dit dat het geen volle muur is.

Pluggen voor volle muren

Omdat volle muren sterke muren zijn, is het gemakkelijker om er voorwerpen aan te hangen dan aan holle muren waar voorzichtigheid geboden is. Een stevige muur is natuurlijk niet de andere. Vermijd het ophangen van zware voorwerpen als je merkt dat je muur veel scheuren heeft of als je niet zeker weet of hij het zal houden.

De pluggen worden in de eerder geboorde gaten geplaatst en helpen je muur om de voorwerpen die je eraan bevestigt te ondersteunen, zodat ze stabiel blijven. Kies de juiste maat van pluggen op basis van de grootte van de boor die je zal gebruiken. Verwijder na het boren van de gaten zoveel mogelijk stof uit de gaten, bijvoorbeeld met een stofzuiger of een kleine borstel. Plaats vervolgens de pluggen in de gaten en zet je plank of TV vast door de schroeven of bouten in de pluggen te schroeven. En klaar is kees!

Je kan ook de chemische afdichtingstechniek gebruiken om ervoor te zorgen dat de pen in het gat op zijn plaats blijft. Voor het gebruik van de chemische afdichtingsharsen moet het boorgat grondig worden gereinigd met een kleine borstel. Als er te veel stof is, zullen de harsen niet goed in het gat plakken. Nadat je de harsen hebt geïnjecteerd, duw je de plug naar binnen en laat hem drogen voordat je een voorwerp aan de muur bevestigt. 

Pluggen bij Brico & BricoPlanit

Bij Brico et BricoPlanit vind je een breed scala aan pluggen in alle soorten en maten voor je doe-het-zelf projecten. Voor holle of volle wanden, universele of gebruiksklare pluggen: ongeacht de situatie hebben wij altijd geschikte en professionele kwaliteitsapparatuur voor je muren. Ontdek ons assortiment volle wand pluggen op onze website en in onze Brico en BricoPlanit winkels.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten