Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Pluggen
 5. Terug naar Holle wand pluggen

Holle wand pluggen

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  Afwerking

  Merken

  Verkocht door

  Materiaal van doeloppervlak

  Materiaal

  Gewicht

  Draagcapaciteit

  Diameter (mm)

  Prijs (€)

  tot

  Breedte (cm)

66 producten
Sorteren op:
i


Toggler hollewandplug TB plaatdikte 9-13mm 20st.

Toggler hollewandplug TB plaatdikte 9-13mm 20st.

Thuisbezorgd

6,

79

per stuk(s) 0,34


 1. 1
 2. 2
 3. 3

Pluggen kopen voor holle of volle wanden?

Een wand is hol als bepaalde lagen materiaal door een lege ruimte van elkaar gescheiden zijn. Op basis van dit criterium wordt een onderscheid gemaakt tussen volle en holle wanden. Holle wanden bieden minder weerstand. Als je iets aan een spouwmuur wilt hangen, moet je natuurlijk de juiste tools gebruiken om niets te beschadigen. Omdat deze muren geen al te zware lasten kunnen dragen, is het niet aan te raden om er zware voorwerpen aan te hangen. Het is daarom altijd goed om te weten of je muur, plafond of drager vol of hol is. Een tip om dit te ontdekken: klop op de muur alsof het een deur is. Als je een lichte echo hoort en de muur "hol” klinkt, betekent dit dat het een holle muur is.

Pluggen voor holle muren

Omdat een spouwmuur kwetsbaarder is, is het soms moeilijker om er voorwerpen aan te hangen of te bevestigen. De juiste tools gebruiken is een eerste stap op weg naar een succesvolle klus. Holle muurpluggen worden in eerder geboorde gaten geplaatst en helpen je muur en de voorwerpen voor aan de muur te ondersteunen. Voordat je begint te werken, zorg ervoor dat je muur alles kan houden wat je eraan wilt hangen. Kies holle muurpluggen van de juiste maat op basis van de grootte van de boor die je zal gebruiken. Verwijder na het boren van de gaten zoveel mogelijk stof uit de gaten tijdens het boren, bijvoorbeeld met behulp van een stofzuiger. Plaats vervolgens pluggen in de gaten en zet je plank of TV vast door de schroeven of bouten in de pluggen vast te draaien. Klaar is kees!

Je kan ook voor een chemische afdichtingstechniek kiezen om ervoor te zorgen dat de plug in het gat op zijn plaats blijft. Voor het gebruik van chemische afdichtingsharsen moet het boorgat grondig worden gereinigd met een kleine borstel. Als er te veel stof is, zullen de harsen niet goed in het gat plakken. Nadat je de harsen hebt geïnjecteerd, duw je de plug naar binnen en laat hem drogen voordat je een voorwerp aan de muur bevestigt. 

Pluggen bij Brico & BricoPlanit

Bij Brico en BricoPlanit vind je een breed spectrum aan pluggen in alle soorten en maten voor je doe-het-zelf projecten. Of het nu gaat om holle of volle pluggen, universele of kant-en-klare pluggen: ongeacht de situatie hebben wij altijd de juiste professionele kwaliteitsuitrusting voor je muren. Ontdek ons assortiment holle wand pluggen in onze Brico en BricoPlanit winkels en op onze website.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten