Tuinmagazine 2016 - Ontdek het hier of vraag je exemplaar in je dichtstbijzijnde Brico-winkel!
Sluiten

Handzaag

 • Stanley zaag "3 in 1"

  Stanley - 3 zagen in 1: deze mulitfunctionele zaag heeft een universeel trekzaagblad een schrobzaag en een metaalzaagblad. Het handvat van deze zaag heeft een zachte, soepele greep voor een verbeterde controle en comfort.

  Vergelijk dit product
  24.99
 • Stanley rugzaag 11 tanden 350 mm

  Deze zaag heeft een ergonomische bimateriaal handgreep, een verstevigde rug voor een betere beheersing bij het zagen, vertanding met 3 snijvlakken. Een handgreep is voorzien voor aftekenhoeken van 45° en 90°

  Vergelijk dit product
  26.99
 • Stanley handzaag 'Jet cut II' 500 mm

  Deze zaag heeft een antichoc handgreep van kunststof en zacht elastomeer voor een betere en comfortabelere greep. Er zijn 7 tanden per 25 m. De handgreep voorziet aftekenhoeken voor 45° en 90°. Er is ook een Appliflon beschermlaag.

  Vergelijk dit product
  33.99
 • Stanley handzaag 'FatMax jet cut II' 380 mm

  Deze zaag heeft een antichoc handgreep van kunststof en zacht elastomeer voor een betere en comfortabelere greep. De "HardPoint” vertanding is om sneller en gladder te zagen en daardoor moet de zaag niet geslepen worden. Er zijn 7 tanden per 25 m. De handgreep voorziet aftekenhoeken voor 45° en 90°. Er is ook een Appliflon beschermlaag.

  Vergelijk dit product
  30.99
 • Stanley handzaag 'Jet cut HP Fine' 11 tanden 380 mm

  Deze zaag heeft een antichoc handgreep van kunststof en zacht elastomeer voor een betere en comfortabelere greep. De "HardPoint” vertanding is om sneller en gladder te zagen en daardoor moet de zaag niet geslepen worden. Er zijn 7 tanden per 25 m. De handgreep voorziet aftekenhoeken voor 45° en 90°. Er zijn 11 tanden per 25 mm, waardoor zaagblad geschikt is voor zowel hard als zacht hout, alsook een ruime selectie uit geplastificeerde spaanplaat.

  Vergelijk dit product
  26.99
 • Stanley handzaag jet cut 7 tanden 380 mm

  Deze zaag heeft een antichoc handgreep van kunststof en zacht elastomeer voor een betere en comfortabelere greep. De "HardPoint” vertanding is om sneller en gladder te zagen en daardoor moet de zaag niet geslepen worden. Er zijn 7 tanden per 25 m. De handgreep voorziet aftekenhoeken voor 45° en 90°. Er is ook een Appliflon beschermlaag. Ideaal voor zacht hout, geplastificeerde spaanplaat en PVC.

  Vergelijk dit product
  22.99

Handzaag

Een handzaag of kapzaag online bestellen via Brico/Plan-it

Voor het afzagen van een stuk hout of balk kun je altijd vertrouwen op een goede handzaag of kapzaag. Omdat je geen elektriciteit nodig hebt kan je met dit soort zagen snel aan slag om planken, latten of houtpanelen op maat te maken, en met een beetje techniek en goede grip kan je ook in bochten nog best precies werken. Wij je voordelig een handzaag kopen, dan hebben we bij Brico/Plan-it voor een scherpe prijs verschillende modellen van onder andere Bahco, Stanley en Ironside; merken die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. De handzagen verschillen van elkaar in staalsoort en vertanding, en we verkopen ook speciale zagen die geschikt zijn voor het zagen van laminaat, steenwol en gasbeton.

Optimale zaagprestaties met de handzagen van Brico/Plan-it

Veel beginnende klussers vinden het werken met een handzaag in het begin best lastig; ze zetten vaak teveel kracht, zagen scheef of de zaag loopt voortdurend vast. Maar in principe zijn zagen zo gemaakt dat ze ook met een lichte krachtsinspanning al het zaagwerk prima kunnen doen. Het zagen gaat onder een lichte hoek waarbij met een soepele duwbeweging de zaagsnede wordt gezet en die gevolgd wordt door een tegenovergestelde, dus achteruitgerichte, schraapweging waarmee je de zaaggeul vrijmaakt van houtzaagsel. Door deze handeling met enige kracht te herhalen zaag je vanzelf soepel door je materiaal heen. De vertanding van de zaag is natuurlijk ook van invloed op het resultaat van je zaagklus, zo gebruik je een grove zaag met weinig tanden per inch (TPI) het beste voor zachthout en steigerhout en kan je hardere soorten het beste met een gemiddelde tot fijne vertanding doorzagen.

Handzagen, houtzagen en elektrische zagen

Een goede handzaag is echt een aanwinst in je gereedschapskist en als je vaak aan de slag gaat met hout of plaatmateriaal zal je er erg veel gemak van hebben. Maar natuurlijk koop je bij ons ook goedkoop verstekzagen om latten en plinten schuin of onder een hoek af te zagen, schrobzagen voor het makkelijk zagen van gaten en bochten, en hebben we een ruime keuze aan speciale metaalzagen. Bij ons elektrisch gereedschap vind je ook scherp geprijsde decoupeerzagen die ideaal zijn voor het zagen van figuren en bochten en verschillende soorten cirkelzagen waarmee je moeiteloos dikkere planken en balken recht kunt af- en doorzagen.