Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Tangen Loodgietergereedschap
 5. Terug naar Waterpomptangen

Waterpomptangen

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

15 producten
Sorteren op:
i

Baseline waterpomptang staal 250mm

Baseline waterpomptang staal 250mm

Thuisbezorgd / Ophalen

Permanent 

lage 

prijs 

9,

49
Stanley Fatmax Waterpomptang 250mm

13%

korting

Stanley Fatmax Waterpomptang 250mm

Thuisbezorgd

34,

65

30,

13

Waterpomptang kopen bij Brico/Plan-it

Hoewel de waterpomptang oorspronkelijk vooral in de gereedschapskist van de loodgieter en installateur zit, werken steeds meer doe-het-zelvers met dezelfde tang vanwege de veelzijdigheid aan mogelijkheden met dit stukgereedschap. De naam waterpomptang komt dan ook voort uit de tijd dat de loodgieter niet zonder de tang kon om waterleidingen en wateraansluitingen aan te leggen. Het ambachtelijke instrument ontbreekt tegenwoordig ook niet veel meer in de gereedschapskoffer van de klusser, al wordt er niet alleen maar mee aan waterpompen gesleuteld. Bij Brico/Plan-it kun je voordelig waterpomptangen kopen van goede kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs.

Verschillende waterpomptangen

Een waterpomptang is een verstelbare tang. Je verstelt de tang met behulp van een schanier die aan het eerste handvat is bevestigd. Het schanier is verstelbaar door een gleuf in het tweede handvat. Met het verstellen kun je grip krijgen op bouten en buizen van verschillende diameter. Er is een ruime keuze waterpomptangen. Sommigen hebben een langere lengte en ook de kwaliteit van het materiaal van de tang kan verschillen. De in te stellen posities kunnen in aantallen verschillen. Bij Brico/Plan-it kun je eenvoudig online onderzoeken welke waterpomptang tegemoet komt aan jouw verwachtingen. Elk product wordt op onze website beschreven naar capaciteit en toepassingen. De klantbeoordelingen op onze website helpen je de beste keuze te maken.

Veelzijdigheid waterpomptang

De waterpomptang is natuurlijk in eerste instantie ontworpen voor het loodgieterwerk, maar al gauw bleek de tang handig inzetbaar voor diverse andere klussen. Het grootte voordeel van deze tang is dat je de bek in grootte kunt verstellen. Het voorste deel van de bek is plat. Je kunt er iets subtiel mee pakken, dankzij de kleine tandjes die zich aan de boven- en onderkant van de bek bevinden. Deze tandjes geven veel grip. In het midden van de tang zit een ronde of driehoekige uitsparing, waarmee je goed een buis, staaf of moer kunt vastpakken met de bek van de waterpomptang. De waterpomptang is vooral ontworpen om een ronde aansluiting te omvatten en aan te draaien, bijvoorbeeld de koppelingen en sokken voor waterleidingen. In de praktijk wordt de sleutel voor vele andere werkzaamheden gebruikt, bijvoorbeeld om moeren en bouten vast te draaien. Daarmee kun je wel de moeren en bouten beschadigen. Bij Brico/Plan-it kun je voordelig moersleutels, griptangen en combinatietangen kopen in velerlei soorten en afmetingen. Kijk maar eens in ons aanbod. We hebben regelmatig mooie aanbiedingen waarmee je voor weinig geld je gereedschapskist voordelig uit kunt breiden.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten