Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Schroevendraaiers
 5. Terug naar Kruiskopschroevendraaiers

Kruiskopschroevendraaiers

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Merken

  Verkocht door

  Geleverd in opbergmiddel

22 producten
Sorteren op:
i

Sencys schroevendraaier Phillips PH0x60mm

Sencys schroevendraaier Phillips PH0x60mm

Thuisbezorgd / Ophalen

4,

69
Baseline schroevendraaierset kruiskop 2st.

Baseline schroevendraaierset kruiskop 2st.

Thuisbezorgd / Ophalen

Permanent 

lage 

prijs 

5,

79

Bij Brico/Plan-it voordelig kruiskopschroevendraaiers kopen

De kruiskopschroevendraaier is misschien wel de meest veelzijdige alleskunner onder de schroevendraaiers. Dit is zo’n standaard stuk handgereedschap dat in de gereedschapskist van de professionele monteur, timmerman en doe-het-zelver nooit ontbreekt. In ons assortiment heb je ruim de keuze om de kruiskopschroevendraaier te vinden die je voor je klus nodig hebt. Je kunt daarbij kiezen uit twee typen; de schroevendraaiers die geschikt zijn om gewone kruiskopschroeven (het kruis) vast te zetten en het type dat geschikt is voor Pozidrive-schroeven (dubbele kruis). Je gebruikt ze vooral voor het vast monteren van houten planken en balken, maar ook een schroefje in de muur draai je er zo mee vast. Ook hebben we geïsoleerde schroevendraaiers met een speciale mantel die geschikt zijn voor het werken aan installaties die onder spanning staan. Bij Brico/Plan-it kan je kruiskopschroevendraaiers kopen van o.a. Stanley, Bahco en Ironside.

Kiezen van de juiste kruiskopschroevendraaier

Het goed slagen van een schroefklus luistert eigenlijk nogal nauw, want maat en type van schroevendraaier en schroef moeten wel op elkaar zijn afgestemd. Gewone kruiskopschroeven heten Philips schroeven en de maatvoering loopt van klein, PH0, tot groot: PH4. Voor het indraaien van een Pozidriv schroef gebruik je een kruiskopschroevendraaier met een overeenkomende PZ-waarde. Over het algemeen kan je Pozidriv schroeven strakker aandraaien dan de gewone kruiskop, ze worden dan ook vaker gebruikt. Natuurlijk kan je prima proberen met een kleine maat schroevendraaier een schroef met een grote schroefkop in te draaien, of andersom. Maar vaak doet dat meer kwaad dan goed. Meestal kan je dan niet genoeg kracht zetten, of je overbelast het geheel en beschadigt de schroef (en vaak ook de punt van de schroevendraaier). Als je de maat kruiskopschroevendraaier dus afstemt op de kop-maat van de schroeven zal je zien dat het schroeven veel soepeler gaat.

Via Brico/Plan-it voordelig online kruiskopschroevendraaiers bestellen

Kruiskopschroevendraaiers zijn ideaal voor kleine schroefklussen, precisiewerk of als je schroeven op lastig bereikbare plekken moet vastzetten. Heb je een grote montageklus en wil je graag voortgang boeken, dan kies je natuurlijk voor het gemak van een elektrische schroefboormachine. En wil je daarbij alle bewegingsvrijheid hebben dan is een model met een accu natuurlijk ideaal. Als je deze combineert met een goed gesorteerde boor- en schroefbitset heb je ook in een keer alle maten schroevendraaiers bij de hand. Uiteraard kan je bij Praxis ook voordelig terecht voor ander handgereedschap voor het schroeven zoals de platte kop schroevendraaiers, precisie schroevendraaiers en Torx schroevendraaiers.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten