Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Aankoopmogelijkheden
 • Gewicht
 • Materiaal
 • Materiaal van doeloppervlak
 • Opvouwbaar
 • Volume
3 producten

Stanley vast mes FatMax
Stanley vast mes FatMax
Vaste messen

  Op deze pagina presenteert Brico/Plan-it een slimme verzameling oerdegelijke vaste messen. Onze huisleveranciers zijn twee gereputeerde merken: Stanley en Ironside. Plastiek, karton, folie, vinyl... Er is haast geen ondergrond te bedenken die je niet netjes weet af te snijden met onze messen. De beste vaste messen aan de beste prijzen? Die vind je hier, bij Brico/Plan-it. Je maakt nu nog je keuze uit ons aanbod en kunt meteen online bestellen.

  De vaste messen van Brico/Plan-it

  Met huisleveranciers als Stanley en Ironside heb je alvast niets te vrezen op het gebied van kwaliteit. Deze merken zijn al jaren absolute autoriteiten in hun vak. Dat een hoogwaardig vast mes niet duur hoeft te zijn, wordt ook al snel duidelijk. Ons 'basismes' van Stanley kost je nog geen 7 euro. Het werd uitgevoerd in aluminium en maakt gebruik van een een interlock verbinding. Dit systeem zorgt ervoor dat de snijpunt nooit kan krommen onder druk. Je krijgt er zelfs meteen 3 reservebladen bij.

  Onze nieuwste topper is ondertussen de Stanley FatMax. Dit model is ergonomisch ontworpen en verschijnt ook inclusief reservemessen. Dankzij het slimme wisselsysteem wordt het wisselen van messen hier overigens extra eenvoudig. Bovendien heeft dit mes een eigen bladreiniger en kun je het lemmet optimaal vergrendelen, wat extra nauwkeurigheid en veiligheid oplevert.

  Bijzonder is tot slot ook nog het Ironside kabelmes, met haakmes. De haak heeft een bereik tussen 4 en 28 mm. De diepte is instelbaar. Vind je niet meteen het mes dat je zoekt? Neem dan eens een kijkje in onze grotere afdeling gereedschap en installatiemateriaal. Bij het handgereedschap vind je daar alle messen in onze shop.

  Je vaste messen gebruiken

  Het vast mes onderscheidt zich van het vouwmes door iets dat ontbreekt: een scharnier waarmee het mes kan worden ingeklapt. Meestal worden vaste messen daarom geleverd met een foedraal, hoewel natuurlijk andere systemen voor eenvoudige opberging bestaan, zoals bij een cutter. Het achterwege blijven van een plooischarnier (tussen heft en lemmet) biedt een groot voordeel: kracht. Op een vast mes kun je zo namelijk meer kracht zetten dan op een plooimes. Bovendien komt er zo ruimte voor andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld bij het haakmes. Meer weten over het juiste vaste mes voor jouw klus? Raadpleeg onze deskundigen. Zij kunnen je ook helpen met andere soorten messen, zoals breekmessen.