1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Meetapparatuur
 5. Terug naar Markeerlinialen

Markeerlinialen

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Gewicht

  Materiaal

  Volume (L)

3 producten
Sorteren op:

Sencys markeerliniaal aluminium 80cm

Sencys markeerliniaal aluminium 80cm

Markeerlinialen

16,

99

Markeerlinialen kopen bij Brico/Plan-it

Voor het precies aftekenen van je werkstuk is een markeerliniaal een essentieel meetgereedschap. Met de markeerlinialen van Brico/Plan-it meet je nauwkeurig en tot in de millimeters de juiste afstanden. De markeerlinialen van Sencys zijn gemaakt met de beste materialen en volgens de laatste technische inzichten. Brico/Plan-it geeft ook nog eens 10 jaar garantie op deze linialen. Voor een goedkope markeerliniaal van de beste kwaliteit ga je naar Brico/Plan-it.

Soorten meetgereedschap

Meetgereedschap wordt gebruikt om maten en hoeken op te meten. Met een markeerliniaal teken je deze nauwkeurig af. In de bouw wordt veel gebruik gemaakt van meetgereedschap. De duimstok is een belangrijk instrument voor de timmerman om zijn werk goed te doen. Het is voor de timmerman gebruikelijk in millimeters te rekenen in plaats van centimeters. Met een markeerliniaal kun je heel precies te werk gaan. De rolband is ook een goedkope manier om wat grotere voorwerpen en objecten te meten. Met een rolmaat kun je echter niet zo precies aftekenen. Een schuifmaat wordt ook veel gebruikt voor nauwkeurig meetwerk, bijvoorbeeld voor het meten van staven, gaten en boren. Net als met een markeerliniaal kun je met een schuifmaat handmatig tot in de millimeters exact een maat aflezen, maar er zijn ook schuifmaten waarop je het resultaat digitaal kunt aflezen.

Gebruik markeerliniaal

Het gebruik van een markeerliniaal is erg eenvoudig. Je gebruikt hem om kleine afstanden te meten. Je kunt afstanden precies aftekenen met een vulpotlood of timmermanspotlood. Met beiden kun je met een scherpe punt een markering maken. Je kunt ook een metalen punt gebruiken om een markering te maken, hoewel de kans bestaat dat je er de liniaal mee beschadigt. Om te meten of je werkstuk honderd procent horizontaal of verticaal staat, gebruik je een waterpas van Brico/Plan-it. Ook overig meetgereedschap koop je gunstig geprijsd in een van onze Brico/Plan-it winkels. Je kunt je meetgereedschap ook online bestellen. Regelmatig zijn er online deals waarmee op diverse producten bij Brico/Plan-it extra veel korting kunt krijgen.