• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Zekeringen en dozen
 5. Terug naar Zekeringen en groepenkasten

Zekeringen en groepenkasten

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Kleurfamilie

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Gewicht

  KEMA keurmerk
  i

  Volume (L)

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Materiaal

  Binnen/buitengebruik
  i

  CEBEC keurmerk
  i

  IP-beschermingsklasse
  i

  Toepassing

  Met Smart home technologie

  Met aan/uit-schakelaar

  Serie
  i

  Aantal contacten

  Met overspanningsbeveiliging

  Type contactdoos

  Bevestiging/aanbreng methode
  i

  Geaard

44 producten
Sorteren op:
i

Legrand differentieelschakelaar Legrand 2 polen 40A 300mA

Legrand differentieelschakelaar Legrand 2 polen 40A 300mA

Op voorraad

72,

99

Logisch: elk huis moet van elektriciteit worden voorzien om je het comfort en levenskwaliteit te bieden die je dagelijks nodig hebt. Natuurlijk zijn er overal waar de stroom vloeit, risico's aan verbonden: kortsluitingen, elektrocutie enzovoort. Gelukkig zijn veel middelen ontworpen om alle elektrische installaties te beveiligen en ongelukken te voorkomen. Van zekeringen tot differentiaalschakelaars, jouw elektrisch paneel stelt je in staat om alles te controleren en te beveiligen.

Wat is een zekering?

Een zekering is een module die je in je elektrische paneel plaatst, dat zelf uit meerdere stroomonderbrekers bestaat. Afhankelijk van de grootte van het huis of huishouden dat van elektriciteit wordt voorzien, zal je paneel meer of minder zekeringen hebben. Elk van hen kan een maximale stroombelasting dragen die als normaal wordt beschouwd. Als de hoeveelheid stroom die door de vermogenschakelaar wordt geregeld te hoog is, wordt een beveiligingssysteem in werking gesteld dat de stroomtoevoer stopt op de plaats waar de storing wordt gedetecteerd. Letterlijk, de zekeringen zijn dan doorgebrand. Dit apparaat voorkomt oververhitting door overmatig stroomverbruik.

Het verschil tussen een zekering en een differentieelschakelaar?

De zekering schakelt wanneer de stroom te veel stroomt. De differentieelschakelaar of differentiaalschakelaar daarentegen wordt ingeschakeld wanneer de geregelde stroom plotseling wegvalt zonder dat deze wordt onderbroken. Wat betekent dat? Laten we aannemen dat een persoon geëlektrocuteerd wordt, de stroom gaat dan door de persoon heen en is niet langer op het circuit. De differentieelschakelaar detecteert dit spanningsverlies op het circuit en schakelt een veiligheidssysteem uit dat vergelijkbaar is met dat van de zekering. De differentieelschakelaar is echter gevoeliger dan de zekering, zodat in het geval van een elektrische schok de stroom onmiddellijk wordt gestopt. Dit vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk. Differentiële stroomonderbrekers regelen vaak het gebruik van stroom in de badkamer, omdat het risico op elektrocutie hier groter is.

Alle verschillende soorten zekeringen bij Brico en BricoPlanit

Bij Brico en BricoPlanit vind je een ruime keuze aan vermogensschakelaars en aardlekschakelaars om je elektriciteitskast zelf te kunnen monteren. Daarnaast verkopen wij ook alle benodigde accessoires zoals ontkoppelstrips, zekeringen en verbindingskammen. Genoeg om uitgerust te worden als een echte elektricien!  Neem een kijkje op onze website en vind alles wat je nodig hebt. Heb je advies nodig? Bezoek gerust één van onze winkels zodat wij je kunnen helpen.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten