Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Kleurfamilie
 • Aankoopmogelijkheden
 • Materiaal
 • Binnen/buitengebruik
 • IP-beschermingsklasse
 • Aantal aparte schakelaars
 • Bedraad of draadloos
 • Serie
 • De beste prijzen
 • Met Smart home technologie
 • Methode van plaatsen
205 producten

DiO schakelaar draadloos + module On/Off wit
DiO schakelaar draadloos + module On/Off wit
15% korting
Schakelaars
DiO draadloze dubbele schakelaar design wit
DiO draadloze dubbele schakelaar design wit
15% korting
Schakelaars
Chacon digitale schakelklok 140 programma's wit
Chacon digitale schakelklok 140 programma's wit
Schakelaars
Brico card

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.
Chacon mechanische schakelklok 3500W wit - 2stk
Chacon mechanische schakelklok 3500W wit - 2stk
Schakelaars
Chacon mecanische schakelklok 3500W wit
Chacon mecanische schakelklok 3500W wit
Schakelaars
Chacon mechanische schakelklok 1-48 cyclus wit
Chacon mechanische schakelklok 1-48 cyclus wit
Schakelaars

Schakelaars kopen bij Brico/Plan-it

Schakelaars zijn er in diverse soorten. Je gebruikt ze om elektrische apparaten, verlichting en installaties in en uit te schakelen. Zo zijn er onder andere trekschakelaars, dimmers, wasmachineschakelaars, bewegingschakelaars en zelfs combinatieschakelaars. Deze combinatieschakelaars bevatten veelal een lichtknop en stopcontact. Een schakelaar aansluiten is niet zo moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het moet doen. Daarnaast zul je omdat je met elektriciteit te maken hebt altijd de nodige maatregelen treffen voor de veiligheid. Bij Brico/Plan-it kun je voordelig alle soorten schakelaars kopen.

Soorten schakelaars

Er zijn verschillende lichtschakelaar types, de meest gangbare zijn de enkelpolige, tweepolige, wisselschakelaars, kruisschakelaars en serieschakelaars. De enkelpolige schakelaar stuurt een lichtkring aan vanaf één schakelaar. Hij wordt vooral in droge ruimtes gebruikt, of in kleine ruimtes, bijvoorbeeld een trapkast. De tweepolige schakelaar wordt gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de kelder. Met een wisselschakelaar sturen twee schakelaars één lichtpunt. Dat is handig voor bijvoorbeeld verlichting in de trap. Bij een kruisschakelaar wordt één lichtkring aangestuurd door drie schakelaars. Deze wordt veel gebruikt voor ruimtes die je vanuit meerdere kanten kunt toetreden.

Schakelaars aansluiten

Voordat je een schakelaar aansluit, zul je eerst de stroom uit moeten zetten in de meterkast van de groep waarin je aan het werk gaat. Zie het instructiefilmpje tussen onze klusvideo's voor het aansluiten van een dimmer op onze website. Bij Brico/Plan-it kun je terecht voor al je schakelaars, afdekramen en het gereedschap wat je erbij nodig hebt, zoals een goede striptang, schroevendraaier, pluggen en schroeven. Met het geïsoleerde gereedschap met VDE-keurmerk van Brico/Plan-it werk je wel zo veilig. Het vervangen van oude schakelaars door nieuwe geeft je kamer direct een schone, frisse en moderne look. Ben je ook toe aan nieuwe lampen? Bij Brico/Plan-it vind je lampen in verschillende stijlen, van modern tot vintage. Je koopt ze voordelig bij Brico/Plan-it. Kijk eens op de website naar onze verschillende modellen en bestel al je materialen voor het vervangen van de schakelaars meteen mee. Je bestelling kan de volgende werkdag bij je thuisbezorgd worden of je haalt je bestelling compleet op in de dichtstbijzijnde winkel van Praxis.