Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Schakelmateriaal
 5. Terug naar Schakelaars

Schakelaars

Filteren


Sorteren op:
i

  Categorieën

  Inbouwschakelaars (295)

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Methode van plaatsen

  Verkocht door

  Serie
  i

  Kleurfamilie

  Type schakelaar

  Binnen/buitengebruik
  i

  Merken

  IP-beschermingsklasse
  i

  Aantal aparte schakelaars

  Bedraad of draadloos

  Materiaal

656 producten
Sorteren op:
i

Niko inbouwwisselschakelaar Original wit

Niko inbouwwisselschakelaar Original wit

Thuisbezorgd / Ophalen

12,

39
Niko wisselschakelaar eco wit 10st.

Niko wisselschakelaar eco wit 10st.

Thuisbezorgd / Ophalen

Permanent 

lage 

prijs 

79,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 28

Schakelaars kopen bij Brico/Plan-it

Schakelaars zijn er in diverse soorten. Je gebruikt ze om elektrische apparaten, verlichting en installaties in en uit te schakelen. Zo zijn er onder andere trekschakelaars, dimmers, wasmachineschakelaars, bewegingschakelaars en zelfs combinatieschakelaars. Deze combinatieschakelaars bevatten veelal een lichtknop en stopcontact. Een schakelaar aansluiten is niet zo moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het moet doen. Daarnaast zul je omdat je met elektriciteit te maken hebt altijd de nodige maatregelen treffen voor de veiligheid. Bij Brico/Plan-it kun je voordelig alle soorten schakelaars kopen.

Soorten schakelaars

Er zijn verschillende lichtschakelaar types, de meest gangbare zijn de enkelpolige, tweepolige, wisselschakelaars, kruisschakelaars en serieschakelaars. De enkelpolige schakelaar stuurt een lichtkring aan vanaf één schakelaar. Hij wordt vooral in droge ruimtes gebruikt, of in kleine ruimtes, bijvoorbeeld een trapkast. De tweepolige schakelaar wordt gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de kelder. Met een wisselschakelaar sturen twee schakelaars één lichtpunt. Dat is handig voor bijvoorbeeld verlichting in de trap. Bij een kruisschakelaar wordt één lichtkring aangestuurd door drie schakelaars. Deze wordt veel gebruikt voor ruimtes die je vanuit meerdere kanten kunt toetreden.

Schakelaars aansluiten

Voordat je een schakelaar aansluit, zul je eerst de stroom uit moeten zetten in de meterkast van de groep waarin je aan het werk gaat. Zie het instructiefilmpje tussen onze klusvideo's voor het aansluiten van een dimmer op onze website. Bij Brico/Plan-it kun je terecht voor al je schakelaars, afdekramen en het gereedschap wat je erbij nodig hebt, zoals een goede striptang, schroevendraaier, pluggen en schroeven. Met het geïsoleerde gereedschap met VDE-keurmerk van Brico/Plan-it werk je wel zo veilig. Het vervangen van oude schakelaars door nieuwe geeft je kamer direct een schone, frisse en moderne look. Ben je ook toe aan nieuwe lampen? Bij Brico/Plan-it vind je lampen in verschillende stijlen, van modern tot vintage. Je koopt ze voordelig bij Brico/Plan-it. Kijk eens op de website naar onze verschillende modellen en bestel al je materialen voor het vervangen van de schakelaars meteen mee. Je bestelling kan de volgende werkdag bij je thuisbezorgd worden of je haalt je bestelling compleet op in de dichtstbijzijnde winkel van Praxis.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten