Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Metsel- en pleisterwerk
 4. Terug naar Zand

Zand

Filteren


Sorteren op:
i

  Merken

  Kleurfamilie

  De beste prijzen

  Aankoopmogelijkheden

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

  Volume

  Kleur

  Materiaal

  BENOR keurmerk

  Materiaaleigenschap

  UV-bestendigheid
  i

  Type materiaal

  Gewicht

35 producten
Sorteren op:
i

Rivierzand 0-2 mm 25kg

Rivierzand 0-2 mm 25kg

Bestel & Haal op

Permanent 

lage 

prijs 

2,

39

per kg 0,10

icon

 1. 1
 2. 2

Koop je metselzand online bij Brico – BricoPlanit

Reserveer je zandzak online, onze winkels zorgen ervoor dat je bestelling klaar ligt om op te halen en je betaalt in een winkel naar keuze. Bestellen gebeurd razendsnel op onze site, met slechts één klik en dit tegen aantrekkelijke prijzen. Ontdek al onze merken zoals Coeck en Knauf.

Metselzand is voornamelijk een natuurlijk product, dat afkomstig is van vuursteen of kwarts. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de bouwsector. Metselzand bestaat uit fijne korrels, waarvan de diameter gemiddeld varieert tussen 0,15 mm en 5 mm. Afhankelijk van de grootte van deze korrels spreken we van fijn zand, grof zand of grind zand. 

Natuurlijk zand en kunstmatig zand

Natuurlijk zand kan afkomstig zijn van rivieren. Dit wordt rivierzand genoemd en wordt gekenmerkt door zijn hardheid en ronde vorm. Een ander soort natuurlijk zand is zeezand (afkomstig uit onderwatergesteente en bevat veel zout).

Kunstmatig zand is het resultaat van zand dat verwerkt wordt. Een hoeveelheid zand wordt namelijk geproduceerd door middel van een massale steen ontginning. Vervolgens wordt dit verbrijzeld tot blokken en daarna tot steeds kleiner grind.

Het gebruik van metselzand in jouw bouwwerkzaamheden

Metselzand wordt gebruikt in de bouwsector voor het maken van mortel en beton, maar ook voor andere zaken, zoals de afwatering van sportvelden.

Om je eigen mortel te maken, adviseren wij de volgende producten: cement, metselzand, grind en water. Voor de realisatie van je eigen beton worden de volgende producten aanbevolen: cement, metselzand, kalk en water. Het kalk maakt het mengsel resistenter, kneedbaar en flexibel. Qua gereedschap, voorzie je jezelf van een schop, een afvalbak, een emmer, een gieter en een kruiwagen. Om jezelf te beschermen tijdens het werk draag je best een paar handschoenen, een veiligheidsbril en een beschermend masker. De verhoudingen van zand die je moet gebruiken variëren naar gelang van het gebruik en de aanbevelingen van de fabrikant. Om de dosering te vereenvoudigen, is het aan te raden om de 1-2-3 regel toe te passen: 1 volume cement, 2 volumes zand en 3 volumes grind.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten