Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Klussen voor het najaar

We zitten al over de helft van het jaar. En geef toe, het is al een rollercoaster geweest! Laat je niet ontmoedigen, want er staan nog een aantal klussen op de agenda. 

Isoleren


Dakisolatie

Dakisolatie is verplicht bij huizen of appartementen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Is je zolder onbewoond? Dan volstaat vloerisolatie.

3 à 4 cm

Volgens de normen moet de R-waarde of warmteweerstand minimaal 0,75m² K/W bedragen. Dit komt overeen met een isolatielaag van 3 à 4 cm. Vergeet zeker je premie niet aan te vragen!

Klusjes in de keuken


Dampkap

Reinig je dampkap of vervang de filter binnenin om zo brandgevaar uit te sluiten!

Wastafelavoer

Reinig de afvoer van je leidingen (zoals je afwasmachine) eens grondig. Op die manier voorkom je kalkaanslag en verdwijnen eventuele resten. Extra tip: laat je afwasmachine ook eens draaien zonder inhoud!

In en rond de tuin


Tuingereedschap schoonmaken

De grote schoonmaak kan van start gaan! Voor je het tuingereedschap opbergt, maak je best schoon en slijp je waar nodig! Met onze tip maak je van een oude schop (bijna) een nieuwe.

Dakgoot reinigen

Zorg ervoor dat het water in je dakgoot makkelijk weg kan door de bladeren regelmatig te verwijderen. Als je dakgoot verstopt raakt, kan dat negatieve gevolgen hebben voor je gevel en zelf je kelder!

Snoeien

Blijven snoeien is belangrijk tijdens de herfst aangezien de meeste planten in winterslaap zijn. Zo hebben ze geen last van het snoeien. Opgelet: niet snoeien tijdens vorst!

Regenwater opvangen

We weten dat het er zit aan te komen: regenbuien à volonté. Maar waarom er het positieve niet van inzien? Vang het regenwater op met een regenton en hergebruik het in tijde van droogte.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten