Wand- en vloertegels voegen

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1 | Voorbereiding

Zorg dat de ondergrond vrij is van onregelmatigheden zoals lijmresten. Let er bij het uitkiezen van je voegmateriaal op welke kleur je wilt hebben. Meng het voegmateriaal volgens de instructies op de verpakking. Mix het door tot er een egale substantie ontstaat.

Stap 2 | Voegen

Breng wat voegmateriaal aan op de voegspaan. Veeg met korte, draaiende bewegingen het voegmateriaal aan in de voegen. Door het draaiend aan te brengen en voldoende druk te zetten komt het voegmateriaal dieper in de voegen. De hoekaansluitingen hoef je niet te voegen, hier brengen we later silicone aan.

Stap 3 | Uitwassen

Laat het voegmateriaal even drogen en was met een sponsspaan of een gewone spons het overtollige voegmateriaal van de tegels weg. Was de voeg goed in tussen de tegels. Spoel de spons tussendoor steeds schoon. Laat de wand even drogen, en was hem dan nogmaals af. Herhaal dit eventueel meerdere keren tot de wand helemaal schoon en strak is. De laatste resten kun je weghalen met een droge doek.

Aandachtspunten:

● Voeg niet te grote oppervlakken in 1 keer. Als je te lang wacht met uitwassen, is het voegmateriaal te hard en dan is het uitwassen een zware klus.
● Als je de wand gaat voegen, plak dan eventueel de vloer af met folie of stucloper.
● Wanneer je een andere kleur voegmateriaal gebruikt op de wand dan op de vloer, kun je het beste de vloer afplakken en de wanden eerst voegen. Als deze droog zijn kun je met tape de onderrand afplakken bij het voegen van de vloer.

Nog tips nodig over sanitair? Wij verzamelden alles op 1 plaats!

Dit heb je nodig

Andere materialen

Gereedschappen