Ventilatierooster in deur maken

  • Tijd
    45 seconden
  • Totaal aantal stappen
    8

Stap 1

Onze berging had geen ventilatie, hierdoor hadden we binnen in de berging last van optrekkend vocht in de muren. Het rook er ook niet zo fris. Ik heb een ventilatierooster gekocht en dit in de deur gemaakt zodat de berging beter geventileerd wordt nu. Het rooster is van het merk "air pro" en heeft de afmetingen van 50 x 8 cm. Het rooster is van aluminium en wit gespoten. Dit is geen moeilijke klus en goed zelf te doen. Hieronder hoe ik het gedaan heb.

Stap 2

Op de eerste foto de gereedschappen die ik gebruikt heb (behalve de stofzuiger voor het opzuigen van het zaagsel). Meet aan de achterkant van het ventilatierooster de maten voor het gat wat je nodig hebt. Hier was dat 47 x 6 cm.

Stap 3

Teken de horizontale lijnen af op de muur met de 6 cm tussenruimte. Ik heb hier 8 cm ruimte gehouden vanaf de onderkant van de deur. Na de breedte van 47 cm uitgezet te hebben op een horizontale lijn, teken ik altijd de verticale lijn met een waterpas.

Stap 4

Boor met een houtboortje van rond de 10 mm vier gaten aan de binnenkant van van de lijnen in de vier hoeken.

Stap 5

Zaag met een decoupeerzaag op de lijn van gat naar gat. Verwijder het stuk uit de deur.

Stap 6

Schuur de randen mooi glad, zodat het rooster straks mooi plat op de deur valt.

Stap 7

Doe een klein beetje (anders druk je alles er weer boven en onder uit als je het rooster in de deur plaatst) montage silicone aan de binnenkant van het rooster. Druk het in de opening en hou het even stevig aangedrukt.

Stap 8

Ik heb ook een rooster in de berging van de buren gemaakt.