Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Houten vloer opnieuw in de olie

  • tijd
    3 Dag
  • stappen
    6

Stap 1

De houten vloer in ons huis was na 7 jaar toe aan een opknap beurt. De vloer zat vol met lelijke plekken, krasjes en deukjes (naaldhakken...). Dit is een klus die je zelf kan doen, maar ik heb er voor gekozen om het te laten doen. Als je het nog nooit gedaan hebt is het niet simpel om het in een keer mooi en netjes te krijgen. Ook een mooi egale kleur krijgen over de hele oppervlakte van de houten vloer is een klus waarvoor ervaring wel handig is.

Stap 2

Eerst wordt de oude lak/olie laag er af geschuurd. De grote oppervlaktes worden gedaan met de machine. Stukjes die de machine mist worden met de hand later nog aangedaan. De randen en de kleine lastige hoekjes worden ook met de hand gedaan.

Stap 3

Wij gebruikten een twee componenten (slijtvaste) transparante olie. Met een toevoeging aan de olie kun je een kleuring krijgen. Wij kozen voor een klein beetje whitewash. Het is goed om zoals op de eerste foto te zien is van een aantal mogelijkheden een voorbeeld op de eigen vloer te maken en hierna een keuze te maken.

Stap 4

De vloer wordt ingewreven met de olie door een machine met ronddraaiende pats. Er zijn verschillende type pats. De rode is om de olie aan te brengen. Daarna gaan ze er nog verschillende keren overheen met steeds fijnere pats om de vloer te polijsten. De vloer moet 12-24 uur drogen voordat je er weer op mag lopen. Hou hier rekening mee.

Stap 5

De randen en moeilijke hoekjes worden met de hand in de olie gezet.

Stap 6

Het eindresultaat na 3 dagen!

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten