Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Gordijnroede plaatsen: zo doe je het stap voor stap

Een gordijnroede ophangen houdt heel wat precisiewerk om te vermijden dat je gordijnen een tikkeltje schuin komen te hangen. Met dit handige stappenplan klaar je de klus.

  • Totaal aantal stappen
    5
  • Moeilijkheid
    2/5

Stap 1: de lengte van de gordijnroede bepalen

De lengte van de gordijnroede bepaalt hoe ver je je raam kunt openen. De lengte berekenen, doe je het best als volgt. Heeft je raam één gordijn, dan komt de lengte van de roede overeen met de breedte van het raam plus een derde van die breedte. Als je voor twee gordijnen kiest, dan is de lengte van de roede gelijk aan de breedte van het raam en tel je zowel links als rechts een vierde van die lengte erbij. Is je gordijnroede te lang? Met een metaalzaag maak je ze korter. 

Stap 2: de plaats voor de roede bepalen

De steunen voor de gordijnroede worden meestal op een derde van de ruimte tussen de bovenkant van het raam en het plafond geplaatst. Zo oogt de roede mooi centraal tussen het plafond en de bovenkant van het raam. Markeer met een potlood de locatie van de roede waterpas op de muur. Duid ook aan waar de steunen aan weerszijden van de roede moeten komen: loodrecht boven de uiteinden van het raam. 

Stap 3: de gordijnroede bevestigen

Boor met een klopboormachine gaten op de gemarkeerde plaatsen, breng een plug aan en schroef de steunen van de roede goed vast. Plaats ten slotte de gordijnroede en zorg ervoor dat hij perfect centraal ligt.  

Stap 4: de gordijnen ophangen

De laatste stap is het leukst: de gordijnen ophangen! Schuif de roede eerst door een van de steunen, voeg dan de ringen of gordijnen met lussen toe en schuif de roede vervolgens door de tweede steun. Vijs de laatste schroeven op hun plaats en bevestig ten slotte de eindstukken. Lijkt je gordijn op het eerste gezicht te lang? Geef het nog een weekje de tijd en beslis pas daarna of je het inkort.

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer tips over raamdecoratie? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!  

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten