Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Een plafond schilderen? Dat doe je zó

Het lijkt misschien een voor de hand liggend karwei, maar bij een egaal, streepvrij plafond schilderen komt wel heel wat kijken. Hoe je juist aan die verfklus begint, lees je in ons handige stappenplan.

Wat heb je nodig?

De juiste muurverf staat centraal tijdens je schilderwerk. Daarnaast heb je een verfroller met stok, blokborstel, verfbak, afdekfolie, vuller en afplaktape nodig. Draag ook steeds handschoenen, een veiligheidsbril en oude kledij en gebruik een stevige trapladder om je plafond op een veilige manier te bereiken.

  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1: het plafond voorbereiden

Schakel de elektriciteit uit en verwijder de verlichting. Plak daarna de aansluitingen af met afplaktape. Vul oneffenheden en oude boorgaten met de juiste kit en dek de vloer af met afdekfolie. Door ook je muren af te plakken, vermijd je dat je spetters maakt die je later weer moet verwijderen. Zorg tenslotte dat de ondergrond vet- en stofvrij is en breng een primer aan.  

Stap 2: de verf voorbereiden

Heb je de juiste verf gekozen, dan ben je er klaar voor. Roer de muurverf goed met een roerstok of verfmixer. Giet ze vervolgens in een verfbak of zet een rooster in je emmer zodat je altijd de juiste hoeveelheid verf gebruikt. Te veel muurverf zorgt voor dikke aanzetten na het drogen; te weinig verf zorgt dan weer voor een onvolledige dekking. 

Stap 3: het plafond schilderen

Het plafond schilderen is eigenlijk een klus voor twee personen. Terwijl jij met een kwast langs de randen van het plafond een baan verft van tien tot vijftien centimeter, vult je medeklusser die ruimte in met de verfroller. Je begint het best in de hoeken en verft met de lichtinval mee. Afhankelijk van de kleur, dikte en kwaliteit van je muurverf, breng je één of meerdere lagen aan.

Stap 4: het opruimwerk

Zo, het schilderwerk zit erop. Verwijder alle afplaktape en het afdekzeil, hang je verlichting weer op en schakel de elektriciteit in. Laat de verf tot vier uur drogen voordat je je meubels terug op hun plaats zet. 

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer advies om de juiste primer of ander schildermateriaal te kiezen? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust raad aan de medewerkers in een van onze winkels

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten