Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Een muur schilderen? Zó doe je het stap voor stap

Heb je primer aangebracht, dan kun je met een gerust hart je muur schilderen. Maar hoe doe je dat juist? Met dit stappenplan en enkele handige schildertips breng jij je verfklus ongetwijfeld tot een goed einde. Daar gaan we!

Wat heb je nodig?

Voor je je schilderspet opzet, controleer je of je het nodige materiaal in huis hebt. Zo verloopt het verfwerk vlotter. Om een muur te schilderen heb je een verfroller, blokborstel, verfbak, afdekfolie en afplaktape nodig. Draag ook steeds handschoenen, een veiligheidsbril en oude kledij en gebruik een stevige trapladder om hoge plaatsen op een veilige manier te bereiken. 

  • stappen
    5

Stap 1: de ruimte voorbereiden

Maak de kamer die je gaat schilderen volledig leeg en schakel de elektriciteit uit. Bedek de vloer met afdekfolie en plak het plafond, de plinten, raamkozijnen, stopcontacten en lichtschakelaars af met afplaktape. Dit bespaart je achteraf veel schoonmaakwerk.  

Stap 2: de verf voorbereiden

Heb je de juiste muurverf gekozen, dan ben je er klaar voor. Roer de verf goed met een roerstok of verfmixer. Giet ze vervolgens in een verfbak of zet een rooster in je emmer. Zo zit er altijd een juiste hoeveelheid verf op je borstel of verfroller.  

Stap 3: de muur schilderen

Je begint in de hoeken. Oefen niet te veel druk op je blokborstel uit en schilder evenwijdig met de afplaktape. Schilder een baan van tien tot vijftien centimeter breed langs het plafond, de zijmuur en boven de plint. Werk ook in blokken en schilder de muur met je verfroller volgens een M/W-patroon. Het is belangrijk dat je de stroken van onder naar boven verft. Afhankelijk van de kleur en kwaliteit van je muurverf, breng je één of meerdere lagen aan.  

Stap 4: het opruimwerk

Zo, het schilderwerk zit erop. Verwijder nu alle afplaktape, het afdekzeil en schakel de elektriciteit terug in. Laat de muurverf minstens vier uur drogen voordat je je meubels terug op hun plaats zet. Geef ten slotte je materiaal de nodige aandacht. Spoel je kwasten meteen na gebruik af onder de kraan. Nog schilderwerk voor de boeg? Verpak je verfrollers dan in een luchtdichte plastic zak, dichtgeplakt met afplaktape. Zo kun je zonder veel tijdverlies de volgende dag aan een andere kamer beginnen. 

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer verftips of het juiste materiaal om je klus te klaren? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!  

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten