Dak isoleren

Uw woning isoleren? Een slimme beslissing waarmee uw dagelijks comfort toeneemt op het vlak van temperatuur en geluidshinder, uw energiefactuur daalt en uw woning in waarde stijgt dankzij een beter EPB-certificaat. Maar er is nog meer goed nieuws: isoleren kost geen fortuin. Wacht dus niet langer en begin eraan!

  • Kosten
    €77.98
  • stappen
    4
  • klusniveau
    4/5

Stap 1 | Meten

Als je weet waarom je je dak moet isoleren, is het tijd om eraan te beginnen! Begin eerst te meten: in het voorbeeld hier bedraagt de afstand tussen de spanten 43 cm. We kiezen dus voor rollen glaswol van 45 cm. Waarom die extra 2 cm? Om de rollen te kunnen bevestigen aan de spanten.

Snij daarna de glaswol. Draag handschoenen om de handen te beschermen en een mond- en neusmasker. De glaswolvezels kunnen de huid en de ademhalingswegen irriteren.

Stap 2 | Glaswol plaatsen

Plaats de glaswol tussen de spanten. Begin onderaan. Opgelet: laat geen ruimte tussen het onderdak en de glaswol. Het kan dat u smallere stukken glaswol moet snijden voor boven aan het dak.

Stap 3 | Vastnieten

Niet de stroken glaswol om de 10 cm vast aan de balken. Aan de zijkant zijn de rollen voorzien van spijkerflenzen om ze vast te kunnen nieten aan de spanten.

Stap 4 | Plakband aanbrengen

Breng aluminium plakband van het merk URSA over de hele lengte aan op de verbindingen van de glaswoldekens. Zorg dat u de nieten goed bedekt. Nu is de isolatie af. Indien er tijdens de installatie stukken aluminium damp- en luchtscherm zijn losgekomen, kleeft u die ook vast met de plakband.

dit heb je nodig

1
Ursa rol glaswol met spijkerflenzen 600 x 35 x 12 cm - 3 stuks
64,99per ㎡ 10.32
Betaal in de winkel met je ecocheques
1
Ursa tape aluminium 50 m
12,99
Betaal in de winkel met je ecocheques
bestel in een keer voor €
77,98
koop alle materialen