Kamerplanten zie je voortaan niet alleen meer in de woonkamer, maar ook in de badkamer! Een fris idee om je interieur een exotisch tintje te geven, of om je badkamer letterlijk op te fleuren! En nu de groene trend zich ook verderzet in de badkamer, helpen we je graag de juiste planten te kiezen die op deze plek het best gedijen.

Verander jouw badkamer in een gezellige wellnessruimte, gewoon door er wat planten te zetten. Is er geen plaats genoeg? Werk dan met hangplanten. Dankzij deze groene vrienden stijgt ook het zuurstofgehalte in jouw badkamer.

De planten hebben de volgende 3 zaken nodig om in jouw badkamer te gedijen.

  • Genoeg luchtvochtigheid.
  • Een temperatuur die hoog genoeg is.
  • Het nodige licht. Als er in je badkamer geen raam is, plaats je beter een kunstplant.

Vergeet niet dat al je planten het nog beter zullen doen, indien je ze tijdig de nodige meststoffen voorziet.  

Dit is de planten-top 7, van hangplanten en staande planten tot luchtzuiverende en groene planten: 

1. De trouwe en universele varen.

Houdt van vochtige ruimtes en indirect zonlicht. Hij haalt schimmels en andere onzuiverheden uit de lucht. Er bestaan ontzettend veel verschillende varenvarianten in verschillende kleuren, van zilver en rood tot allerlei tinten groen. Vergeet hem niet te benevelen met je plantenspuit.

2. De drakenklimop

Hou je van een klimplant in jouw badkamer? Zorg er dan voor dat de aarde van jouw drakenklimop altijd lichtjes vochtig is. Deze plant heeft wel wat licht nodig. Hij verkiest temperaraturen rond de 20° en een luchtvochtigheid van tussen de 50 en 65%.

3. De monstra deliciosa

Ook wel de gatenplant genoemd. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheidsgraad. Hij houdt niet van rechtstreeks zonlicht maar heeft wel licht nodig; anders worden zijn bladeren geel.  

4. Aloë vera

De aloë vera is om meerdere redenen een geschikte badkamerplant. Hij is makkelijk te onderhouden. Geef hem één keer om de twee weken water. Hij gedijt zowel in lichte als in donkere badkamers. Bovendien heeft hij ook een geneeskrachtige werking bij brandwonden en zonnebrand.

5. Sanseveria

Deze plant, in de volksmond ook de vrouwentong genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit de woestijn. Hierdoor doet hij het zeer goed in de warme omgeving en hoge luchtvochtigheid van je badkamer. Hij heeft weinig water nodig. Plaats de sanseveria in het licht maar niet rechtstreeks in de zon.

6. Spathiphyllum

Het lepelblad komt uit de warme en vochtige tropische regenwouden en is net daarom zo goed voor in jouw badkamer. Vergeet niet deze kamerplant wekelijks water te geven. In de wintermaanden verbruikt hij minder water dan in de zomer.  

7. Tillandsia

Doordat ze zo goed als geen wortels hebben en dus ook nauwelijks aarde nodig hebben, worden ze de luchtplanten genoemd. Deze woestijnplanten zijn uitermate geschikt voor de badkamer. Hoewel ze van veel licht houden, zet je ze beter niet in de volle zon. Hang ze aan een touw. Vergeet niet je luchtplanten regelmatig te benevelen met de plantenspuit

Deze planten vind je in de meeste Brico en Bricoplanit winkels.