De kleur van je laminaatvloer

Van een lichte grijstint tot een donkere, warme houtkleur: een laminaatvloer vind je in echt elke kleur. En met de juiste tint oogt je ruimte eenvoudig een stuk groter of kleiner. Zo vergroot je een kleine ruimte met een lichte laminaatvloer en maak je de kamer juist knusser en gezelliger met donkerder laminaat.

Door de lichtinval kan je laminaat er bij veel of net weinig licht plots heel anders uitzien. Hou hiermee dus zeker rekening bij je aankoop. Met enkele kleurstalen kun je het hout in elke situatie vergelijken en kom je zeker niet voor onaangename verrassingen te staan.

Het dessin en de structuur van het laminaat

Laminaat is een budgetvriendelijk alternatief voor een parketvloer. Door het houtdessin vinden houtliefhebbers er zeker een vloer naar hun smaak. Daarnaast geeft een vloer met een houtstructuur toch dat tikkeltje meer karakter aan je interieur. Een vlakke laminaatvloer is dan weer duurzamer en makkelijker in onderhoud. Er zijn dan minder hoekjes en gleufjes waar stof en vuil zich in verstoppen.

Ook als je van tegels houdt, kan laminaat oplossingen bieden. Je vindt namelijk opties met een marmerpatroon of strakke betonlook én je geniet van alle voordelen van laminaat: kras- en waterbestendig en makkelijk te plaatsen.

De dikte en breedte van je laminaatvloer

Je vindt laminaat in diktes van zes tot twaalf millimeter. Die dikte beïnvloedt de kwaliteit van het laminaat niet, maar heeft wel effect op de geluiddemping. Woon je in een appartement, dan zal je onderbuur een dikkere laminaatsoort zeker appreciëren. Ook de breedte en de lengte van je planken spelen een rol in hoe je ruimte er zal uitzien. Leg je lange planken in een grote ruimte, dan oogt de kamer al snel nog langer, terwijl dezelfde kamer breder lijkt als je brede vloerplanken gebruikt.

Laminaat met of zonder v-groeven

Wil je laminaat met of zonder groeven? Een vloer zonder groef zorgt voor die typische laminaatlook, terwijl een vloer met een v-groef meer op echt parket lijkt. Afhankelijk van je smaak en wat voor jou de meest functionele oplossing is, ga je voor dé vloer van je dromen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer informatie over laminaat en wil je weten waarop je bij je aankoop moet letten? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!