Hoewel goud vaak als kitsch wordt bestempeld, is het weer helemaal in de mode. Niet voor niets zien we goud steeds vaker terug in het interieur. Maar let op: wel met mate. Het zit hem namelijk in de details. Gouden kranen, douchekoppen, zeeppompjes en andere kleine dingen. Met een paar aanpassingen is jouw huis klaar voor het nieuwe seizoen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. En we geven ook een tip hoe je dit zelf kunt doen. Let op: geduld is een vereiste!

Gouden kranen

Zie je hoe een gouden kraan de uitstraling van de keuken een flinke boost kan geven? Als je een stapje verder durft te gaan, dan pak je de greepjes ook even mee! Chic!

bloglovin.com

Gouden wasbak

Wil je nog iets meer doen dan alleen de kraan? Dan kan je ook de wasbak van een goud kleurtje voorzien. Zoals in dit interieur is gedaan. Dat is nog eens fijn handenwassen!

bloglovin.com

Goud in de badkamer

Van de keuken naar de badkamer. Want ook daar kan je de boel flink opleuken door het te voorzien van gouden kranen. Vergeet ook het sifon niet. Zo krijgt iedere badkamer net iets meer allure.

mydomaine.com

Onder een gouden douche(kop)

Natuurlijk mag ook de douche niet ontbreken als het op goud aankomt. Met een gouden douchekop geef je je badkamer een fijne twist. De bijpassende kranen zorgen ervoor dat het geheel er perfect uit ziet.

cocokelley.com

En om het af te maken: gouden accessoires

Om het gouden plaatje door te trekken in alle ruimtes in je woning, kan je ook aan de slag met gouden accessoires. Hoe leuk zijn deze plantenpotjes wel niet! En bovendien erg gemakkelijk zelf te maken!

visitedeco.com

Do it yourself

Wil jij zelf zo’n leuke gouden kraan in je huis? Wat je dan nodig hebt is een goede grondverf voor metaal, een spons van staalwol en schuurmiddel om de kraan goed te schuren, schilderstape om de wasbak af te plakken en een spuitbus met goudverf voor metaal. Tip: probeer het eerst op een oude kraan in bijvoorbeeld het toilet en niet meteen op je douchekop. Klussen zoals deze vergen wat oefening. Bovendien moet de verf heel goed drogen. Maar dat maakt het eindresultaat niet minder mooi!

Wat vind jij van deze gouden trend?