Wat ga jij maken in de herfstvakantie? Voor de thuisblijvers is er genoeg te doen dit seizoen. De herfst heeft namelijk ontzettend veel te bieden voor creatieve doe-het-zelvers! Kijk tijdens een (bos) wandeling eens goed om je heen, en voor je het weet heb je duizenden natuurschatten verzameld! Zakken vol met bladeren, kastanjes en dennenappels. Leuk om samen met je (klein)kinderen iets te maken voor in huis of in de tuin. Wij hebben de leukste DIY ideeën voor je verzameld.

1. Vrolijke versiering van bladeren

Als je aan de herfst denkt.. denk je aan...juist! Bladeren. Verzamel de mooiste exemplaren en maak je eigen herfsttak voor aan de muur! De vrolijke herfstkleuren fleuren je muur helemaal op! Plak de mooiste blaadjes op een blanco kaart en rijg ze aan een ketting. Of tover ze om in je favoriete dier! Ook leuk voor de kinderkamer. 

hearthandmade.co.uk
midwestliving.com
studiowonderdag.nl

2. Feestelijke dennenappels

Net als bladeren lenen dennenappels zich heel goed voor het maken van een mooi herfstbeestje of slinger. Passen witte dennenappels beter in je interieur? In dit maakrecept zie je stap voor stap hoe ze wit maakt. Dat geeft een leuk effect! 

whimsey-love.com
abeautifulmess.com

3. Puzzelkrukje van hout

Wil je een origineel krukje voor in huis voor je kids? Dit leuke puzzelkrukje maak je van hout. Maak meerdere exemplaren en je kunt ze in elkaar schuiven als echte puzzelstukjes! De krukjes passen zowel in de kinderkamer als de woonkamer.


4. Beestenboel van kastanjes

Met kastanjes kun je ook alle kanten op. Wie heeft er vroeger niet zo'n mooi spinnenweb gemaakt van satéprikkers en wol? Met kastanjes kun je ook diverse grappige poppetjes maken, zoals deze prachtige man met hond. Zijn hoedje maakt het helemaal af, vind je niet? 

luntiks.com
bloglovin.com

5. Maak een boomhut-bed!

Boomhut alleen voor buiten? Nee hoor! Je kunt er zelfs een bed voor je kinderen van maken.


6. Beschilder je pompoen

Dacht je dat pompoenen alleen om op te eten zijn of uit te hollen tijdens Halloween? Niets is minder waar. Bekijk deze fantastische kunstwerken eens! Het coolste voorbeeld is toch wel de glow-in-de-dark pompoen die je eenvoudig zelf maakt met glow in de dark verf. Zie jij er nog een pompoen in terug? 

themerrythought
jaderbomb.com
brit.co

7. Vogeltjes voeren

Nu is het nog niet zo koud, maar als de vorst begint kunnen vogels wel wat extra voer gebruiken! Gezellig, dat gekwetter in je tuin. In dit maakrecept zie je hoe je zelf een krans maakt van vogelvoer. Alternatieven zijn deze wc-rol of een vogelhuisje van een oude theepot:

diyhshp.blogspot

In de herfstvakantie heb ook de tijd om in je tuin aan de slag te gaan. Tips nodig voor wat je deze maand het beste in je tuin kunt doen? Bekijk het in de tuinkalender van oktober.

In deze blog staan nog meer leuke ideeën voor jonge makers in de herfstvakantie!

Weet je al wat jij gaat maken?