Een hogedrukreiniger is een handig toestel waarmee je tal van schoonmaakkarweien uitvoert. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten hogedrukreinigers, geschikt voor verschillende klussen. En hoewel zo’n toestel op zich al een hele hulp is, kun je ook nog eens hele handige accessoires voor je hogedrukreiniger aanschaffen. We lichten er enkele uit.

Hogedrukreiniger en accessoires: weet wat je koopt

De meeste hogedrukreinigers zijn compatibel met accessoires van hetzelfde merk. Bovendien vind je adapters die ervoor zorgen dat je het accessoire alsnog op jouw hogedrukreiniger kunt aansluiten. Je kunt kiezen voor speciale autoborstels (roterende en niet-roterende), een terrasreiniger, of bijvoorbeeld een rioolontstopper. Opgelet: uit onderzoek is gebleken dat roterende autoborstels niet zo effectief zijn, omdat ze het hogedrukeffect tenietdoen.

Terrasreiniger met haakse lans

Een terrasreiniger is dan weer wél heel effectief om je terras er in een handomdraai kraaknet te laten uitzien. Dankzij de haakse lans neem je ook moeilijk bereikbare plekjes makkelijk onder handen. Denk dan bijvoorbeeld aan het spatbord van je auto, of het chassis van je wagen dat door strooizout helemaal wit geworden is.

Een leidingontstopper

Een leidingontstopper bestaat uit een flexibele slang met een speciale kop, die je op de lans monteert en in het afvoerputje of in de riolering inbrengt. Let op: probeer enkel kleine verstoppingen te verhelpen met je hogedrukreiniger. Voor ernstige problemen klop je beter aan bij een professional. Je kunt op de leidingontstopper een accessoire monteren waarmee je de opgehoopte bladeren uit je dakgoot verwijdert. Die kun je tot wel 20 meter lang maken. Handig na de herfst!

Zandstraalset om je gevel te reinigen

Sommige merken hebben ook een zandstraalset in hun assortiment. Zo’n toestel dient doorgaans om gevels te reinigen. De combinatie van fijn zand met water onder druk is nu eenmaal heel effectief tegen alle verschillende vormen van gevelvervuiling. Let ook hier op: het reinigen van gevels is toch vooral specialistenwerk. Een simpele tuinmuur of schuur kun je wel zelf onder handen nemen. Zorg ervoor dat je de voegen ontziet en vergeet niet om zand specifiek voor het zandstralen te kopen!

Brico en BricoPlanit staan voor je klaar 

Zie hier al onze hogedrukreingers accessoires. Toch nog op zoek naar een ander gereedschap? Lees de inspiratie-artikels op onze blog  of laat je bijstaan door een van onze experts in je Brico- en BricoPlanit-winkel.