Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Meetapparatuur
 5. Terug naar Vouwmeter

Vouwmeter

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Merken

  Verkocht door

  Kleurfamilie

  Materiaal

  Volume

  Met digitale display

  Met oprolmechanisme

  Houtcertificering
  i

  Kleur

  Werkzame lengte (mm)
  i

  Gewicht

6 producten
Sorteren op:
i

Sencys duimstok PVC 2m

Sencys duimstok PVC 2m

Thuisbezorgd / Ophalen

6,

79
Duimstok | Uitklapbare Liniaal | 2 meter lang

15%

korting

Duimstok | Uitklapbare Liniaal | 2 meter lang

Thuisbezorgd

15,

95

13,

50

Vouwmeter kopen bij Brico/Plan-it

Een vouwmeter, ook wel plooimeter of duimstok genoemd is een echte musthave voor de klusser. Je meet er afmetingen mee en korte afstanden. Een plooimeter is namelijk meestal niet langer dan een meter, maar wel erg handig, omdat ze ingeklapt kunnen worden en zo in elke broekzak, jaszak of gereedschapskoffer passen. Schilders en timmermannen kunnen niet zonder. Dat ze ook wel eens duimstok genoemd worden, stamt nog uit de tijd dat de duim een meeteenheid was. De naam hebben ze gehouden, maar de indeling van de maten is natuurlijk al heel lang gewijzigd in centimeters en millimeters. Bij Brico/Plan-it koop je voordelige vouwmeters van 1 meter en 2 meter voor het nauwkeurige meetwerk.

Wat is een vouwmeter

Een plooimeter wordt gebruik om nauwkeurig mee te meten. De plooimeter is meestal van hout, metaal of kunststof genaamd. Vroeger werd de duim (in het Engels de inch) als maat gebruikt, maar in Nederland is nu de centimeter en millimeter een gebruikelijkere maat. De plooimeter op het Europese vasteland geeft dan ook centimeters en millimeters aan, maar veel vouwmeters zijn, vaak aan de andere kant, toch nog voorzien van inches. In plaats van een plooimeter kun je natuurlijk ook een liniaal, schuifmaatrolmaat of andere meetgereedschappen gebruiken, maar in de praktijk blijkt de plooimeter nog altijd een zeer handig en populair gereedschap. Een plooimeter is verdeeld in afzonderlijke segmenten, waarmee hij compact en tot een handzaam formaat kan worden opgevouwen. De houten plooimeter met scharniertjes uit messing is de meest voorkomende. Deze is meestal 1 meter lang en bestaat uit 4 delen, elk van 25 centimeter. Er zijn ook plooimeters van metaal of kunststof, maar de voorkeur van vaklui gaat vaak uit naar de houten vouwmeter, waarschijnlijk omdat deze een lange gebruiksduur kennen en handig in gebruik zijn.

Meetgereedschap bij Brico/Plan-it

Voor al je meetgereedschap ben je bij Brico/Plan-it aan het juiste adres. Brico/Plan-it heeft namelijk een zeer uitgebreid assortiment meetinstrumenten, van eenvoudige rolband tot geavanceerde multimeters. Kijk eens naar onze aanbiedingen en met de extra online deals is het meetgereedschap nog voordeliger om te bestellen. Kijk eens rond op de website en stel jegereedschapskist voordelig samen met de voordelige gereedschapsbenodigdheden van Brico/Planit. Maak je bestelling compleet en wij zorgen dat je aankopen volledig in een keer kunnen worden afgehaald. Je hoeft er de winkel niet meer voor door. Dat is het gemak van online bestellen bij Brico/Planit.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten