Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Verf, Laminaat & Decoratie
 3. Terug naar Vloeren
 4. Terug naar Plinten

Plinten

Filteren


Sorteren op:
i

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Materiaal

  Verkocht door

  Kleurfamilie

  Merken

  Serie
  i

  Hoogte (cm)

  Prijs per m²

  Dikte

488 producten
Sorteren op:
i

promo-card
DecoMode hoge plint Tours - 240cm - 12x60mm

DecoMode hoge plint Tours - 240cm - 12x60mm

Thuisbezorgd / Ophalen

9,

49

per m 3,95

icon

 1. 1
 2. ...
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. ...
 9. 22

Plinten kopen bij Brico en BricoPlanit

Ben je bezig je vloeren te leggen of af te werken? Naast een goede ondervloer en een mooie houten vloer of laminaat heb je ook bijpassende plinten nodig. Plinten heb je in verschillende stijlen en met verschillende afwerkingen om je vloer netjes af te werken. Zo heb je plinten met een kliksysteem, plakplinten of MDF plinten. Kies voor een plint met de juiste afmetingen en in een stijl die bij jouw vloer past in de Brico en BricoPlanit webshop.

De soorten plinten uitgelegd

Er zijn in principe vier soorten plinten: plakplinten, pvc plinten, mdf plinten en hoge plinten met een schroef. Bij Brico en BricoPlanit verkopen we ook nog plinten met een kliksysteem, om in een klik aan de muur te vestigen. Elke plint heeft zijn eigen werkmethode en specificaties. Daarbij is het sowieso belangrijk om te kijken naar plinten voor laminaat, of bijvoorbeeld pvc plinten 

De plakplint

Een plakplint is laag en wordt plat op de grond geplakt. Met een speciale schaar kan je de plint knippen en daarna vastplakken met de plakkende kant. Meet altijd hoeveel lengte je nodig hebt vooraleer je gaat knippen. Bij sommige bouwmarkten mag je de overschot aan plinten terugbrengen.

De pvc plint

Een pvc plint is een plint uit kunststof die een hoge krasbestendigheid heeft. Hij is meestal ook gemakkelijk te bewerken. De pvc plint wordt gebruikt bij vloeren die veel onderhoud nodig hebben, of ruimtes waar hygiëne van belang is.

De mdf plinten

Dit is een hogere plint en ziet er vaak stijlvoller uit. De MDF plint moet altijd op maat worden gezaagd met een zaag en verstekbak. Dat is gelukkig niet moeilijk, want het hout is zacht en zaagt gemakkelijk. Je moet de plinten op pluggen in de muur zetten. De plint zit meteen goed vast en is gemakkelijk weer te verwijderen.

Plint met schroef of kliksysteem

Uiteindelijk bestaan er plinten met een schroefsysteem, die je dus met een schroef in de muur vastzet. Het gaat om hoge plinten en de schroeven zijn steeds zichtbaar. Brico en BricoPlanit verkopen ook plinten met een kliksysteem. Bij dit systeem moet je bij de schroeven enkele clips voegen en deze eerst aan de muur bevestigen. Daar kan je je plint dan opklikken. De plinten hebben bij een kliksysteem groeven in de achterzijden om je clips op aan te klikken. Let wel op als je je plint wilt schroeven of lijmen dat er geen groeven zijn en juist wel een egale achterzijde.

De plinten van Brico en BricoPlanit

Kom dus gerust langs in de winkel of bekijk op je gemak de webshop van Brico en BricoPlanit om de ideale plint uit te kiezen. Wij staan altijd klaar om je advies te geven over de verschillende soorten plinten en als je bijvoorbeeld plinten in verstek moet zagen, of bijvoorbeeld plinten met kabelgoot nodig hebt. Noem maar op! De plintenexperts bij Brico en BricoPlanit staan paraat. Je kan ook je plinten naar keuze laten leveren tot bij jouw deur, gemakkelijk toch?

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten