Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
15%
de remise
Niko starterskit energie Home Control
Niko starterskit energie Home Control 2
Niko starterskit energie Home Control 3
Niko starterskit energie Home Control 4
Niko starterskit energie Home Control 5
Niko starterskit energie Home Control 6
Niko starterskit energie Home Control 7
Niko starterskit energie Home Control 8
Niko starterskit energie Home Control 9
Niko starterskit energie Home Control 10

Niko starterskit energie Home Control

  • Plug & Play
  • Maakt jouw energieverbruik eenvoudiger en efficiënter
  • Inclusief solar modus
  • Actuele informatie is eenvoudig te vinden via de applicatie
  • 10 jaar gebruiksgarantie

Afficher les spécifications

Avec la carte

i

374,

-

317,

90

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez ? En savoir plus.

Slimme verlichtingsaccessoiresNiko producten

Description de produit

De Niko energie Home Control starterskit is een plug-and-play set die je huis slimmer en efficiënter maakt. Dit eenvoudig te installeren pakket geeft je gedetailleerde informatie over jouw elektriciteits- en gasverbruik, maar ook over de productie en het energieverbruik van je zonnepanelen. En dankzij de zonnemodusfunctie van de slimme stekkers kun je ook meer gebruik maken van je eigen thuis opgewekte zonne-energie. Wanneer het systeem een ​​overaanbod detecteert, gaan de slimme stopcontacten automatisch aan.

Wat heb je nodig om het pakket en de functies te gebruiken?

Het enige wat je nodig hebt is een slimme meter. Gebruik de meegeleverde P1-kabel om de draadloze slimme hub op je slimme meter aan te sluiten. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zie je dat je alle verschillende functies kunt gebruiken.

Een overzicht van je energieverbruik.

De Niko Home-app - die je terugvindt in je app-downloadplatform - geeft je informatie over het gas- en elektriciteitsverbruik van je woning en je individuele toestellen. Je krijgt toegang tot actuele, realtime informatie over jouw verbruik van de afgelopen uren, dagen, weken, maanden of jaren. Dit zou je moeten helpen beter te begrijpen welke apparaten de belangrijkste verbruikers van elektriciteit in je huis zijn en zo jouw energierekening te verlagen.

24/7 monitoring van je huis en apparaten.

Slimme energiewaarschuwingen stellen je automatisch op de hoogte van uitzonderlijk hoog energieverbruik, bijvoorbeeld als je per ongeluk de deur van je koelkast of vriezer open hebt laten staan.

Verhoog het verbruik van je zelfgeproduceerde energie

Als je de omgekeerde meter verwijdert, moet je zoveel mogelijk gebruik maken van je zelfgeproduceerde zonne-energie. Je kunt slimme energiewaarschuwingen instellen wanneer je energie in het net injecteert. Als je thuis bent, kun je je apparaten op dat moment aanzetten, maar als je weg bent, kun je vertrouwen op de zonnemodus van de slimme stekkers om apparaten automatisch aan te zetten wanneer er direct stroom beschikbaar is. Als je een compatibel verwarmingssysteem hebt, kun je ook de zonnemodus gebruiken om de temperatuur van je ketel te verhogen of de temperatuur van je vloerverwarming te verhogen wanneer zonne-energie beschikbaar is.

Meet je zonne-energieproductie en je eigen verbruik

Als je een compatibele SMA Sunny Boy of Sunny Tripower* omvormer heeft, kun je via dezelfde app je productie en je eigen verbruik bekijken. Zo zie je hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken en hoeveel je jouw eigen verbruik kunt verhogen. *Zoek de exacte compatibele SMA-omvormers in de compatibiliteitslijst.

Compatibiliteit

De Niko Starter Energy Kit is compatibel met tal van andere toestellen.

Raadpleeg de laatste lijst met partnermerken die compatibel zijn met Niko Home Control op www.niko.eu/partners.

Wat bevat de Energy Starter Kit?

1 x Niko Home Control draadloze slimme hub; 3 x slimme stekkers met aardingspin, Zigbee®; 1 x 5V micro-USB-stroomadapter; 1 x Ethernet-kabel (2 meter); 1 x P1-kabel (2 meter).

De slimme keuze voor elke woning
Je wil een slimmere woning maar geen muren openbreken om je elektrische installatie te vervangen? Dat kan! Niko Home Control kan je installeren op installaties met traditionele elektrische bekabeling.
Je kunt je bestaande schakelaars en stopcontacten vervangen door bedieningen die draadloos met elkaar communiceren. De volledige installatie kan je programmeren en bedienen via de intuïtieve Niko Home app op je smartphone.

Waarom kiezen voor huisautomatisering?
Met huisautomatisering maak je je woning niet alleen comfortabeler, flexibeler en veiliger, je kan er ook heel wat energie mee besparen. Je hebt op elk moment de volledige controle over je toestellen en verlichting. Niet enkel via de schakelaars in je woning, maar ook via je smartphone, geautomatiseerde routines of zelfs je stem.

Altijd het juiste licht
Met Niko Home Control is het eenvoudig om precies de verlichting te hebben die je nodig hebt, wanneer je dat wilt. Door verschillende lichtpunten samen of apart van elkaar te bedienen, baken je ruimtes af en creëer je sfeer en comfort.

Een veiliger gevoel
Thuis wil je je veilig voelen. Je wilt er zeker van zijn dat je kinderen en je woning beschermd zijn. Zo kun je gerust ontspannen in je eigen woning. Met Niko Home Control weet je altijd wat er thuis gebeurt. Waar je ook bent.

Je dagelijkse activiteiten geautomatiseerd
Er zijn een pak routines in je woning die geautomatiseerd kunnen worden, zoals de lichten aan- en uitdoen wanneer je thuiskomt of wanneer je vertrekt, of een routine die in één keer de juiste sfeer creëert voor een gezellige avond. In een handomdraai stem je jouw woning af op jouw manier van leven.

Energie besparen met Niko Home Control
Een slim systeem zoals Niko Home Control helpt je om een pak efficiënter om te gaan met je energie. Dankzij een eenvoudige koppeling met de digitale meter krijg je gedetailleerde inzichten in de energie die je verbruikt én in de zonne-energie die je terug naar het net stuurt. Die gegevens worden vervolgens gebruikt om je energie-efficiëntie te optimaliseren: • Ontvang slimme meldingen wanneer het tijd is om in te grijpen. Bv. bij overproductie van zonne-energie of bij pieken in je verbruik
• Krijg inzicht in het verbruik van specifieke toestellen om grootverbruikers te identificeren en sluimerverbruik uit te sluiten
• Optimaliseer automatisch je zelfconsumptie door toestellen in te schakelen wanneer er een overschot is aan zonne-energie
• Vlak pieken af en spreid je verbruik doorheen de dag om extra kosten te vermijden

Een aantal handige voorbeelden:
• Met een alles-uitknop bij de voordeur schakel je in één keer alle lichten en toestellen uit die niet aan hoeven te staan. Met je smartphone kun je dit wanneer je maar wilt, waar je ook bent.
• Hoor je ’s nachts iets verdachts? Met één druk op de paniektoets schakel je al je buitenverlichting en verlichting in huis aan.
• Bedien je rolluiken, zonwering en gordijnen automatisch en bespaar jezelf heel wat heen- en weergeloop. Daarnaast voorkom je in de zomermaanden dat de temperatuur in huis te hoog oploopt, ook wanneer je niet thuis bent.
• Laat je apparaten werken op 100% gratis stroom van eigen dak
• Niko Home Control helpt je alles veilig te houden door automatisch toestellen uit te schakelen die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden wanneer je ze te lang laat opstaan. Denk bijvoorbeeld aan je oven, kookplaat of strijkijzer.
• Wek de indruk dat je thuis bent met een aanwezigheidssimulatie en schrik zo ongewenste bezoekers af.

Hoe is het systeem opgebouwd?
Het centrale brein van Niko Home Control: de draadloze slimme hub is het intelligente brein van elke Niko Home Control installatie voor traditionele bekabeling. Samengevat verbindt de slimme hub alle aangesloten producten in je woning, zodat jij ze kunt bedienen via de Niko Home app. Ook als je niet thuis bent. Je kunt de hub zelfs aansluiten op je digitale meter om inzicht te krijgen in je energieverbruik en overproductie van zonne-energie.

Geconnecteerde schakelaars en dimmers?
Om je lichten slim te bedienen, installeer je geconnecteerde schakelaars en dimmers. Die kan je eenvoudig installeren in de plaats van bestaande schakelaars in je huis. Je kan je verlichting aansturen met de bedieningen, maar ze ook opnemen in routines en tijdschema’s of met je smartphone bedienen. Wil je schakelaars waar je momenteel geen bedrading hebt? Dan kan je zelfs draadloze schakelaars toevoegen!

Geschakelde stopcontacten of slimme stekkers
Ook je stopcontacten kan je slim bedienen, door ze simpelweg te vervangen door geconnecteerde schakelbare stopcontacten of door er slimme stekkers in te pluggen. Daarmee kan je de aangesloten toestellen aan- en uitzetten met de app op je smartphone of opnemen in routines. Zo kan je een staande lamp meenemen in een sfeer of het stopcontact van je strijkijzer opnemen in de alles-uitroutine. Daarnaast meet het stopcontact ook het verbruik van het aangesloten toestel.

Draadloze bewegingsmelders
Wil je dat het licht automatisch schakelt? Dan kan je eenvoudig een draadloze bewegingsmelder toevoegen aan je installatie. Dit is vooral handig op plaatsen waar het licht soms onnodig blijft branden, zoals de gang, de berging of het toilet. De draadloze bewegingsmelders werken met een batterij. Je schroeft of kleeft ze waar je maar wil.

Volledige controle met de Niko Home app
De gebruiksvriendelijke Niko Home app geeft je volledige controle over je woning, waar je ook bent. Je kunt de app niet alleen gebruiken om alle elementen in je woning aan te sturen maar ook om je installatie te configureren en nuttige routines aan te maken, zoals aanwezigheidssimulatie, alles uit en energiebesparende routines. Daarnaast geeft de app jou gedetailleerde inzichten in je verbruik van gas en elektriciteit én in de hoeveelheid zonne-energie die je terug naar het net stuurt.

Wat heb je nodig om te starten?
Wil je zelf aan de slag met Niko Home Control? Met de Niko Home Control starterskit slim wonen of de Niko Home Control starterskit energie kan je op een toegankelijke manier het systeem leren kennen. Nadien kan je naar eigen wens verder uitbreiden met geconnecteerde schakelaars, stopcontacten, dimmers of draadloze detectoren.

Belgische kwaliteit en expertise
Met ruim 100 jaar aan ervaring, waarvan meer dan 25 jaar in huisautomatisering, is Niko als marktleider een vaste waarde in België. Met Niko Home Control kies je voor echte Belgische expertise. Ook in de rest van Europa is Niko een gereputeerd merk. In alles wat ze doen, staat innovatie centraal."
EAN:
  • 5413736374836

Caractéristiques de produit

  • Général
    Binnen/buitengebruik
    i
    Binnen
    CEBEC keurmerk
    i
    CE keurmerk
    KEMA keurmerk
    Type aarding
    Penaarde
    EMC keurmerk
    Houtcertificering
    i
    Product doesn't contain wood
    Garantie
    2 jaar
    TÜV keurmerk
    Serie
    i
    Niko Home Control
    Type contactdoos
    Stopcontact
  • Caractéristiques techniques
    Indicatie Wifi vereist
    Aantal contacten
    3
    Indicatie met UTP Ingang
    Hoogte
    30.5 cm
    Breedte
    6.5 cm
    Ingangsspanning
    230 V
    Geaard
    IP-beschermingsklasse
    i
    IP20
    Frequentiebereik
    2.4 GHZ
    Diepte
    31.5 cm
    Vermogen
    3680 W
    Met oververhittingsbeveiliging
    Maximum afstand tussen schakelaar en hub
    30 m
    Indicatie met kinderbeveiliging
    Methode van plaatsen
    Muurmontage (vast)
    Lengte snoer/kabel/slang
    0 m
    Aantal USB-poorten
    0
    Indicatie met afdekplaat
    Materiaal
    Kunststof
    Maximale stroomsterkte
    16 A
    Met aan-/uitschakelaar
    Maximaal bereik
    0 m
  • Caractéristiques d’apparences
    Kleur
    Wit
    Kleurfamilie
    Wit

Alternatieven

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten