image_1

Elephant terrastegel hardhout 100x100x1,2cm

 • Let op: Hardhout is een natuurproduct (kan uitbloeden/uitlogen)
 • Let op: Echte kleuren kunnen afwijken van getoonde afbeeldingen
 • Eenvoudig te monteren
 • Lange levensduur
 • Natuurlijke uitstraling

Toon specificaties
Afmetingen

41,

99
Productomschrijving
Maak jouw balkon of terras met deze luxe hardhout bankirai tegel van Elephant! De terrastegel is 100x100cm en 2,4cm dik en heeft extra grip dankzij het ribbel anti-slip profiel. De tegel bestaat uit 14 lammelplanken op 5 liggers die onzichtbaar zijn geschroefd. Je kunt de tegel eenvoudig monteren op tegels met tegeldragers of houten balkjes. De latten zijn 12mm dik.

Hout heeft veel goede eigenschappen en staat prachtig in je tuin, maar er is ook iets waar je rekening mee dient te houden. Sommige houtsoorten hebben de neiging te gaan bloeden. Hiermee bedoelen we dat het rood/bruine vlekken geeft. Als je het hout na levering op je terrastegels legt kan je hier dus last van krijgen in de toekomst. Let er dus op dat je bij hardhouten vlondertegels een bescherming tussen de stenen terrastegel en de hardhouten terrastegel plaatst.

Het is namelijk vaak niet eenvoudig om de vlekken weer te verwijderen, maar niet onmogelijk. Een kleine hoeveelheid is over het algemeen goed aan te pakken met ontweringswater. Let er wel op dat je goed de gebruiksaanwijzing leest en beschermende middelen draagt, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Probeer het ook altijd eerst op een klein stukje van je terras uit om te kijken hoe de tegels hierop reageren.

In ieder geval is voorkomen beter dan genezen. Wij raden je dan ook aan om hout te verwerken op het moment dat je het geleverd krijgt. Zo hoef je het niet op te slaan en dus niet bang te zijn dat het hout gaat bloeden. Mocht het toch niet mogelijk zijn om het hout direct te verwerken laat het dan niet op je stenen oprit of terras liggen en zorg ervoor dat het hout droog en niet direct in de zon ligt. Heb je echt geen andere keus, dan dien je je stenen terrastegels goed te beschermen. Dit doe je door het geleverde hout op klossen te plaatsen. Leg hier een zeil overheen, wat groot genoeg is om helemaal over het houtpakket heen te leggen. Plaats je houtpakket op de klossen en het zeil en vouw het aan de bovenkant dicht zodat het hout niet nat kan worden.

Als alle sappen uit het hout verdwenen zijn houdt het bloeden van het hout vanzelf op. Dit is dus iets waar je alleen de eerste tijd rekening mee hoeft te houden. Vlekken veroorzaakt door het bloeden van hout zullen in de loop der tijd ook vervagen of zelfs verdwijnen door de regen en de zon. Soms willen vlonderplanken of schuttingen het eerste seizeon in de buitenlucht bloeden, na een zomer en winter stopt het proces. Je kunt dan het beste afwachten tot het proces is voltooid en dan pas je vlonder of schutting behandelen met hardhoutolie of beits (bij naaldhout).

EAN: 8712981011693

Specificaties
 • Technische kenmerken

  Materiaal

  Hout (massief)

  Aantal stuks

  19

  Ondergrond

  Hout
 • Uiterlijke kenmerken

  Kleurfamilie

  Hout overig
 • Gebruiksgemak

  Onderhoud

  duurzaam

Alternatieven