1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin & Buitenleven
 3. Terug naar Bestrating
 4. Terug naar Terrastegels

Terrastegels

Filteren

Sorteren op:

  Categorieën

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Kleurfamilie

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Prijs per ㎡

  Afwerking

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Dikte

  Hoogte (cm)

  Serie
  i

  Vorm

  Materiaal

79 producten
Sorteren op:

Coeck betonplaat 30x30x4cm grijs 108st + pallet 3004837

Op bestelling

15%

korting

Coeck betonplaat 30x30x4cm grijs 108st + pallet 3004837

Betontegels

Met de kaart

10,

70

9,

09

per ㎡

Pakket prijs 88,40

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log in voor nog meer voordelen.
Blauwe hardsteen Vietnam getrommeld 15x15x2cm + 1 kist 755 stuks

Alleen online

Blauwe hardsteen Vietnam getrommeld 15x15x2cm + 1 kist 755 stuks

Terrastegels

Permanent 

lage 

prijs 

43,

56

per m²

Pakket prijs 747,45

Terrastegels kopen

De tuintegels bij Brico en BricoPlanit

Welkom op het overzicht van de tuintegels of terrastegels van Brico en BricoPlanit. Via deze pagina kan je selecteren naar welke dalstenen je op zoek bent. Wil je graag betontegels, of eerder blauwe hardsteen, houten tuintegels, rubberen tuintegels, kunststof tuintegels, noem maar op! Gebruik de filters aan de linkerkant van de pagina om jouw zoektocht te verfijnen. 

Terrastegels in verschillende vormen en maten

Ben je op zoek naar terrastegels 50x50, of goedkope terrastegels 60x60? We hebben bij Brico en BricoPlanit tuintegels in verschillende vormen en maten. De maten variëren van 20 cm tot 100 cm. De tuin tegels kunnen vierkantig zijn of rechthoekig. De dalstenen kunnen ook geleverd worden met honderden tegelijkertijd, voor echte grote verbouwingen. Bekijk altijd de dropshipment of leverspecificaties als je op de naam van de dienst klikt. 

Welke soort dalstenen kiezen?

Dalstenen kan je van verschillend materiaal kopen, zodat ze aansluiten bij je noden. Zo heb je de klassieke betontegels, natuurstenen en keramische tegels. Daarbuiten heb je ook meer specifieke soorten tuintegels zoals rubberen tuintegels, waar je kinderen zich niet aan zullen bezeren. Maar je hebt ook houten tuintegels of terrastegels van blauwe hardsteen, elk met hun eigen specificaties. Bekijk zeker de producten een voor een, om een goed idee te vormen over wat het beste bij je past. Je kan ook altijd in de winkels van Brico en BricoPlanit langskomen voor meer advies.

Hoe terrastegels en tuintegels plaatsen

Zoek je tuintegels voor buiten, om een mooi pad te leggen in je tuin? Wil je graag een terras uit terrastegels leggen? Heb je terrastegel op tegeldragers nodig? Er zijn verschillende manieren om tuintegels te leggen en verschillende zaken om rekening mee te houden bij de plaatsing van je terrastegels. De meest gangbare manier is om eerst een fundering te leggen in zand. Gebruik hiervoor rivierzand met een ruwe korrel. Zand en cement gemengd is stabilisé. Je hebt een laag van 10 cm stabilisé nodig voor de ondergrond van je terrastegels. 

Op de fundering wordt een straatlaag gelegd van minstens 3 cm dikte. Plaats links en rechts een terrastegel evenwijdig van de gevel en houdt ook 2 cm verval tussen je terras en de gevel. Gouden regel: begin steeds met de kantafsluiting als je je terrastegels legt, zodat de fundering en de terrastegels niet meer kunnen schuiven. Wil je tegeldragers gebruiken? Dat gaat, maar enkel als je terrastegels groter zijn dan 60 x 60 centimeter!

Tuintegels berekenen

Je berekent eerst je oppervlakte in m² om op basis daarvan te berekenen hoeveel terrastegels of tuintegels je nodig hebt. Dit doe je door de lengte en de breedte op te meten en dit met elkaar te vermenigvuldigen (lengte x breedte). Bereken hierna het snijverlies, dit hangt af van je gewenste legpatroon. Wil je een klassiek legpatroon heb je 5% snijverlies, maar wil je een overhoekse plaatsing, dan is het 10%. Als je het snijverlies bij het aantal vierkante meters optelt, kom je op het aantal te bestellen terrastegels per m².