• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin & Buitenleven
 3. Terug naar Bestrating
 4. Terug naar Kunstgras

Kunstgras

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Kleurfamilie

  De beste prijzen

  Prijs (€)

  tot

  Verkocht door

  Aankoopmogelijkheden

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Vorm

  Afwerking

  Materiaal

  Prijs per ㎡

  Serie
  i

38 producten
Sorteren op:
i

Grastapijt 400x200cm

Grastapijt 400x200cm

Thuisbezorgd / Ophalen

32,

99
Pine Valley Kunstgras 20 mm - 100x500 cm

9%

korting

Pine Valley Kunstgras 20 mm - 100x500 cm

Thuisbezorgd

54,

99

49,

99

Kunstgras kopen

 

Een kunstgras tapijt leggen met Brico en BricoPlanit

Altijd wat meer groen gewild, maar wil of kan je geen natuurlijk gras aanleggen? Een kunstgras tapijt is dan exact wat je zoekt! Kunstgras blijft altijd groen, heel het jaar door. Je hoeft je kunstgras tapijt niet te onderhouden en je kan nepgras leggen op verschillende plaatsen: je tuin en terras maar ook bijvoorbeeld een terrasje op je dak, de vitrine van je winkel, of je klaslokaal. Ook bij slechte weersomstandigheden blijft je grasmat intact en je krijgt geen last van ongedierte dat je kunstgrasmat zou aanvreten. Ook kindjes kunnen verwoed in het kunstgras tapijt spelen, zonder het kunstgras te schaden. Beeld je ook eens even in, een leven waarin je nooit meer het gras moet maaien.

Wat kost kunstgras (per m²)?

De kost van kunstgrasmatten verschilt van kunstgras tot kunstgras. Je kunstgras op rol kan je al kopen voor 34 euro per m², voor een betere kwaliteit kan je voor een hogere prijs kiezen. Meer over de kwaliteit van het kunstgras onder: Soorten grasmatten. Je kan ook voor een kunstgras tapijt kiezen met vooraf bepaalde maten, voor maar liefst 24,99 euro per grasmat. Kunstgrasmatten kosten de eerste keer meer dan natuurlijk gras, maar maken dit natuurlijk weer helemaal goed doordat je het nooit opnieuw moet zaaien of onderhouden. Wil je toch liever natuurlijk gras aanleggen, neem een kijkje tussen de zaden in de Brico en BricoPlanit webshop.

Kunstgras aanleggen

Je kan kunstgrasmatten gemakkelijk zelf aanleggen. Wat ook leuk is, is dat je kunstgras heel het jaar door kan leggen, ook in de winter. In de winter is het wel kouder, waardoor het kunstgras minder goed plooit. Kunstgras op rol heeft meestal een breedte van maximaal 4 meter, dus als je tuin breder is, dien je de kunstgrasmatten aan elkaar te rijgen. Een kleinere tuin of terras kan wel met een rol gelegd worden. Als je twee stroken aan elkaar wilt leggen, moet je een naadverbinding maken. Leg de twee stroken kunstgras ietsje over elkaar en snijd dan op maat. Verbind de stroken met kunstgrastape. Snijd wel in de onderkant, zodat je de vezels in het nepgras niet beschadigd. Ben je niet helemaal zeker van je stuk? Bekijk hier ons stappenplan om kunstgras te leggen.

Obstakels bij het plaatsen van kunstgrasmatten

De ondergrond

Kijk ook naar je ondergrond als je je kunstgrasmat aanlegt. De meeste bodems, terrassen en tuinen werken perfect maar soms moet je de bodem eerst voorbereiden. Zorg ervoor dat hij waterdoorlatend en stabiel is. Vervang zwarte aarde in je tuin met stablisé. Als je het kunstgras tapijt op tegels legt, kan je een laag granulaat leggen of shockpads voor extra demping.

Kunstgras rond een boom of kunstgras rond een zwembad

Je kan je kunstgras rond een boom plaatsen of rond een zwembad. Het kunstgras is water- en luchtdoorlatend dus de boom kan rustig verder groeien. Let wel dat de wortels van de boom verticaal groeien. Het kunstgras zal ook niet verkleuren, als je het bij een zwembad plaatst, omdat kunstgras kleurvast is. Je kan ook een opblaasbaar zwembad op een bedje van kunstgras plaatsen.

Soorten grasmatten

Je hebt de keuze uit kunstgras op rol of een kunstgrasmat waarvan de maten vooraf bepaald zijn. Je kan zo zelf kiezen hoe je het kunstgras zal aanleggen. De kwaliteit van het kunstgras bepaalt mee de prijs. Hiernaast is er ook kunstgras tapijt in verschillende kleuren om de kleintjes, of misschien wel je huisdieren, een fantasierijke omgeving te bieden. Een leuk idee: maak een mozaïek met de kunstgrasmatten in verschillende kleuren in de vitrine van je winkel of je klaslokaal. Bekijk meer informatie over kunstgras hier. • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten