Filteren

6 producten


   Auto onderhoud benodigdheden kopen bij Brico/Plan-it

   Natuurlijk kun je even snel je auto door de wasstraat rijden en hij straalt weer als een zonnetje. Maar er komt meer bij regelmatig onderhoud aan je auto kijken. Gelukkig heeft Brico/Plan-it de juiste spullen om je auto van binnen en buiten in topconditie te houden. Voor al je auto onderhoud benodigdheden ben je bij Brico aan het juiste adres!

   Auto zelf onderhouden

   Controleer regelmatig je oliepeil, de koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Buitensporig olieverbruik kan duiden op problemen, bijvoorbeeld lekkage of slijtage. Motorolie regelmatig verversen kan veel ongemak voorkomen. Het dient niet alleen als smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook als koel- en reinigingsmiddel. Check regelmatig je koelvloeistof. Als je vaker grotere hoeveelheden moet bijvullen, zou er sprake kunnen zijn van een lekkage. Er gaat ongeveer 5 liter in een motorblok. Je controleert je koelvloeistof natuurlijk alleen bij een stilstaande, koude motor om ernstige brandwonden te voorkomen. Koelvloeistof biedt naast de koelende functie ook bescherming van de motor tegen inwendige corrosie en de vloeistof draagt bij aan geluiddemping. In de winter biedt koelvloeistof bescherming tegen bevriezing van het motorblok. Dat je je ruitenwisservloeistof regelmatig moet checken en bijvullen, spreekt voor zich. Onvoldoende zicht door (opspattende) vuiligheid zorgt voor levensgevaarlijke situaties op de weg. Er zijn twee soorten ruitenwisservloeistof, namelijk een versie voor de zomer en een versie voor de winter. Tip van de wegenwacht: zorg dat je altijd een liter reserveolie en extra fles ruitenwisservloeistof in de auto hebt!

   Auto onderhoud benodigdheden kopen bij Brico/Plan-it

   Voor je kleine auto onderhoud benodigdheden heeft Brico/Plan-it een prima aanbod vloeistoffen. Voor kleine autoreparaties en herstelwerkzaamheden kun je bij Brico/Plan-it bumperlak kopen in diverse kleuren. Ook het grotere herstelwerk wordt vereenvoudigd met behulp van onze krachtige polijstmachine of poetsapparaten. Het ongemak van de winter kun je eenvoudig beperken met onze speciale wintersets. Kijk meteen ook even naar onze voordelige sneeuwkettingen. Kortom, voor al je onderhoud benodigdheden kun je altijd terecht op de website of kom even langs bij de voor jou dichtstbijzijnde winkel van Brico/Plan-it.