De kwaliteit van onze verven

Al onze verven zijn door een onafhankelijk laboratorium getest op dekkracht en afwasbaarheid. De scores van deze twee eigenschappen varieren tussen de 1 en 5 sterren en geven een indicatie van de kwaliteit van elke verf.

Het rendement kan je dan weer helpen bij het berekenen van de hoeveelheid benodigde verf.

Op welke eigenschappen worden de verven getest?

Elke verf wordt in een laboratorium onderworpen aan uitgebreide testen op zes criteria. Vier ervan bepalen de feitelijke eigenschappen van de verf (glans, viscositeit, witheid en deeltjesgrootte) maar zeggen op zich niet alles over de kwaliteit. De kwaliteit wordt vooral bepaald door de overige twee criteria: dekkracht en afwasbaarheid. Aan de hand van de resultaten werden de verven onder verdeeld in een zogenaamd sterrenstelsel. Logischerwijs krijgen verven die goed scoren ook meer sterren.


Dekkracht is de mate waarin de verf onderliggende kleuren verbergt. Bij een verf met een hogere score zal je soms zelfs genoeg hebben aan 1 laag. Dit wilt dus ook zeggen dat je minder verf nodig hebt voor een even groot oppervlak.

Afwasbaarheid: het woord zegt het eigenlijk een beetje zelf. Als je met een (natte) spons over de verf schrobt, zal een vijfsterrenverf nauwelijks tot geen kleur verliezen of dekkracht prijsgeven.

Over welke verfsoort wens je meer info?

Klik op één van de onderstaande verfsoorten om de kwaliteitsscore te ontdekken van onze meest courante merken.Muurverf zijdeglans

Zijdeglans reflecteert een klein beetje het licht, wat een kleine glans geeft aan muren zonder het teveel te laten opvallen. Deze verfsoort geeft zowel een goed dekkend vermogen als een gemak in onderhoud

Plafondverf

Veel muurverven kunnen ook als plafondverf gebruikt worden, met het verschil dat plafondverf veel minder spat en vaak iets beter oneffenheden kan maskeren.

Kies je primer in functie van de ondergrond

Voor een optimaal eindresultaat kies je voor elke ondergrond de juiste primer. Kijken op onderstaand schema na welke primer bij welke ondergrond past.