Zo kan ook jij je tuinhuis opknappen met een klein budget

Een tuinhuis valt meteen op in je tuin. Daarom staat je tuinhuis opknappen wellicht bovenaan op je lijstje voor de zomer. Goed nieuws! Met enkele eenvoudige stappen is je tuinhuis weer zo goed als nieuw.

  • stappen
    3

Stap 1

Met Xyladecor je tuinhuis renoveren in 3 stappen:

Om ook de volgende zomers van een stralend tuinhuis te genieten, schuur je het eerst op. Heb je net een nieuw tuinhuis? Bescherm het hout dan met een impregneermiddel zoals Xyladecor Combi* of Xyladecor Tuinhoutbeschermer*.

Stap 2

Nu ga je je tuinhuis beitsen. Kies eerst voor een transparante houtkleur of voor een dekkende kleur. In het eerste geval zie je de houttekening en nerf nog. Kies je voor een kleur, dan neem je geen houttekening meer waar, maar zie je de nerf nog wel. Deze producten bladderen niet af. Bekijk hieronder hoe je je tuinhuis beitst met transparante of dekkende afwerking.

Stap 3

Ook dit nog:

Hoeveel beits heb je nodig? Wil je weten hoeveel beits je nodig hebt? Op elk van onze productpagina’s vind je onze verfcalculator: http://www.xyladecor.be/nl/tuin/Xyladecor-Dekkende-Beits-TQ.

Deze tool toont je hoeveel liter beits je voor een laag nodig zal hebben. Meet eerst de oppervlakte van je tuinhuis en typ daarna je getal in de verfcalculator in. Zo weet je hoeveel het zal kosten om je tuinhuis zomerklaar te maken.

Een opgefrist tuinhuisje voor minder dan €80

Voor een tuinhuis van 3x3m met een grote deuropening, bijvoorbeeld, kom je aan een te beschilderen oppervlakte van 32m². Hiervoor heb je 1,6L Tuinhuis Color nodig per laag. Je tuinhuis heeft twee lagen nodig om er als nieuw uit te zien. Bestel dus een potje van 2,5L + een potje van 1L= €54,20 + €25,50= €79,70. (Prijzen kunnen verschillen al naargelang het verkooppunt)

Voor minder dan €80 heb je dus een nieuw, fris ogend tuinhuisje!

*Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.