Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Zelf een hanglamp maken

Ik loop heel vaak te dromen. Van mijn volgende vakantie, met een reisboekje in de hand. Of een fijne roman. Daarom had ik nood aan een goeie verlichting, om het plezier te kunnen rekken bij het vallen van de avond. Een paar tips van Brico, wat gezond verstand en ziehier het resultaat !

 • Kosten
  €296.00
 • Totaal aantal stappen
  7
 • Moeilijkheid
  3/5

Stap 1

Snij cirkels of een andere vorm naar keuze uit met een decoupeerzaag in een MDF-paneel. In ons voorbeeld sneden we 2 cirkels van 40 cm diameter uit, 2 van 60 cm en een laatste van 70 cm.

Stap 2

Neem elke cirkel en snij er gaten van 68 mm diameter uit met een klokzaag. Deze gaten dienen voor de lampen. 

Stap 3

Zijn jouw cirkels (of andere vormen) in MDF perfect effen? Breng er een laagje primer op aan. Laat drogen, schuur lichtjes en breng een tweede laag primer aan. Laat opnieuw drogen en eindig met een witte afwerkingslaag of in een kleur naar keuze. Opgelet: schilder de twee kanten van uw paneel zodat de cirkels niet vervormen.

Stap 4

Installeer een parallel geschakeld elektrisch systeem (waarbij de lampen op elkaar worden aangesloten). Voordeel hiervan: als een lamp uitvalt, blijven de andere branden.

Stap 5

Werk het elektrische systeem weg. Neem hiervoor een flexibele en zelfklevende kantenband. Kleef deze rond jouw vorm in MDF en ga eroverheen met een strijkijzer.

Stap 6

Bevestig haken in het plafond en hang de lichtplateaus op met behulp van stalen kabels. Maak een lus met de kabel en maak die vast met een kabelklem.

Stap 7

Verbind de plateaus met elkaar en sluit de hoogste punt aan op de stroomtoevoer van het plafond.

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten