Stopcontact met LED verlichting

  • tijd
    10 Uur
  • stappen
    4

Stap 1

Je kan stopcontacten kopen met daarin LED verlichting. Er zit dan onderaan het stopcontact een klein plexiglas randje waar twee kleine LED lampjes achter zitten.

Op de gang en de overloop heb ik onderaan de trap en boven aan de trap twee gewone stop contacten vervangen door twee stopcontacten met deze LED verlichting. Het geeft 's nachts voldoende licht om te kunnen zien waar je loopt zonder het licht aan te hoeven doen!

Het stopcontact dat je hier ziet is van het merk JUNG.

Stap 2

Haal de stroom van het stopcontact door de groep in je meterkast/zekeringenkast uit te zetten waarmee je stopcontact is verbonden!

Verwijder het stopcontact door het kleine schroefje in het midden los te draaien. Haal de stroomdraden blauw, bruin en aarde (geel/groen) los.

Stap 3

Het stopcontact met de LED verlichting heeft aan de achterkant al een blauw en een bruin draadje in de aansluit gaatjes zitten, dit zijn de draadjes die de lampjes voeden.

Doe de bruine en blauwe draad uit de muur bij het bruine en blauwe draadje die er al zitten. En doe de geel/groene (aarde) in de aarde aansluiting (in het midden). De lampjes branden nu permanent.

Monteer het stopcontact weer in de wand contact doos (WCD) in de muur.

Monteer het stopcontact af.

Stap 4

Hier het resultaat! Het lijkt weinig op de foto's, maar als het echt donker is is er voldoende licht om te zien waar je loopt. Leuk klein klusje met veel resultaat!