Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Een opzetzwembad plaatsen: stap voor stap

Heb je een opzetzwembad gekocht en wil je het nu zwemklaar maken? We helpen je stap voor stap met de installatie, zodat jij zo snel mogelijk een plonsje kunt wagen. Daar gaan we!  

De juiste plaats voor je opzetzwembad 

Geef je zwembad een zonnig plekje. Je zwembadwater warmt sneller op en behoudt makkelijk een aangename temperatuur. Vermijd bomen. Zo belanden er minder bladeren en insecten in je water. Ook een vlakke ondergrond is belangrijk.

  • Totaal aantal stappen
    4

Het voorbereidingswerk

De ideale plek gevonden? Werk oneffenheden in de bodem weg met een laag gestabiliseerd zand. Zodra je zwembad gevuld is, zijn namelijk zelfs de kleinste putjes zicht- en voelbaar. Om de bodem van je zwembad te beschermen en te zorgen dat je ondergrond niet in een modderpoel verandert, gebruik je een vloermat of bodemtapijtDit is meestal bij je zwembad inbegrepen. Leg het zeil openBedek het vervolgens met de liner en laat het even opwarmen in de zon. Zo is het materiaal makkelijker te hanteren. 

Het puzzelwerk

Je kunt nu met de buizen aan de slag. Het maakt niet uit waar je begint, maar werk wel in één richting verderSteek een horizontale buis door een manchet. Als die in het midden van het zeil zit, neem je een T-stuk en een pin. Duw de pin door de rubberdop in het gat en bevestig zo het T-stuk aan de andere kant. Herhaal dit proces met alle stukken. Steek vervolgens de zwembadpoten achter de pvc-riem die rond het bad loopt. Plaats dan de onderkant van de poten achter het touw aan de onderkant van je zwembadNu duw je de bovenkant van de poot in het T-stuk. Klik ten slotte de springpinnen naar binnen en schuif de poot omhoog tot de springpin omhoogkomt. Voorzie elke poot van een voet. 

Het controlewerk

Ten slotte controleer je of alle stukken goed op hun plaats zittenTil het zwembad met enkele mensen omhoog en schud voorzichtig met het frame. Alle verbindingen vallen in elkaar en je bent klaar met het plaatsen van je zwembad. Vullen maar …

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Heb je nog vragen over zwembaden? Op onze blog vind je onder andere nuttige artikels over hoe je het juiste model kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!   

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten