Plant en oogst aardappelen in een aardappelbak

  • stappen
    5

Stap 1

Ben jij ook zo verlekkerd op aardappelen? Voor velen lijkt het zo moeilijk om ze zelf te kweken in de tuin. Bovendien wil je niet je kleine moestuin in beslag nemen. De oplossing: deze "aardappelbak", een gemakkelijke en praktische oplossing om toch, zonder al te veel moeite, aardappelen te kunnen oogsten.

Stap 2

De bak is supereenvoudig te monteren. Eerst schuif je de planken in elkaar om een sokkel te vormen. Vervolgens leg je het geotextielvlies op de bodem en zorg je ervoor dat het over de randen uitsteekt. Tenslotte leg je er een laag potgrond over.

Stap 3

Voor de planten laat je gewoon aardappelen van vorig jaar kiemen en stop je die in een bak, met de kiemen naar boven gericht. Bedek daarna alles met potgrond, sproei goed en wacht enkele dagen.

Stap 4

Zodra de kiemen ongeveer 5 cm zijn gegroeid, voeg je planken toe, verhoog je het geotextielvlies en bedek je de kiemen opnieuw met potgrond. Herhaal dit tot de bak zijn maximale hoogte heeft bereikt. Sproei ook voortdurend bij zodat de grond goed vochtig blijft.

Stap 5

Bij de laatste groei laat je de plant volop ontwikkelen. Zodra de bladeren en bloemen uitgedroogd zijn, kan het oogsten beginnen! Haal de bak uit elkaar en oogst de aardappelen op elk niveau.