Maak een drankjeskoeler voor je picknicktafel

  • Durée
    2 Minute(s)
  • nombre d'étapes
    8
partager
Imprimer

Stap 1

Bouw een drankjeskoeler in het blad van je picknicktafel! Koop de kant en klare picknicktafel bij de Brico bij jou in de buurt. Materialen: Picknicktafel Plantenbak 80cm 1 x lat 120 x 7 cm 2 x lat 15 x 4,5 cm

Stap 2

Zet je picknicktafel eerst ondersteboven om ruimte te maken voor het koelvak. Dan moeten we de steunbalken een stukje verschuiven. Te beginnen met de twee verticale in het midden van het blad. Schroef beide los en zet ze 28 cm verder naar buiten opnieuw vast.

Stap 3

Nu moeten we de horizontale balken nog een stukje verschuiven. Schroef de horizontale balk links los en verschuif deze naar het midden van de 2de tafelbladplank. Verschuif de rechtse horizontale balk naar beneden, en zet deze vast op het midden van de 4de tafelbladplank. Zet de tafel nu weer overeind.

Stap 4

Teken nu op je blad het deksel van je koelvak af. Teken hiervoor op de middelste plank 2 lijnen, elk op 55 cm van de buitenkant. Zaag dan de middelste plank op deze 2 punten door zodat je deksel loskomt van de tafel. Leg de tafel nu weer ondersteboven.

Stap 5

Zaag je kleinste latje precies doormidden en bevestig deze aan weerszijden van het gat. Elk latje moet 2 cm over de rand heen hangen. Hier rust straks het deksel op als je het koelvak niet gebruikt. Herhaal dit voor de andere kant van het gat.

Stap 6

Zaag nu je lange lat in 3 stukken: 2x 13,5 cm en 1x 91 cm. Bevestig je 2 korte latten staand tegen de buitenzijde van de steunbalken aan weerszijden van het gat voor je koelvak. Doe dit ter hoogte van het midden van het gat voor je koelvak.

Stap 7

Leg je bak nu op zijn plaats. Deze zou nu over de platte latten moeten vallen. Bevestig nu de lange lat die je bak ondersteunt.

Stap 8

Draai je tafel nu weer om: klaar! Als je het koelvak niet in gebruik hebt, kun je deze afsluiten met het deksel.