Lamp ophangen

  • Tijd
    20 minuten
  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Voordat je begint kan je het beste even de stroom uitschakelen door de groep in de meterkast even uit te schakelen van de ruimte waar je de lamp wil ophangen. Of zorg dat de schakelaar in de ruimte op de 'uit' stand staat en dat je die niet per ongeluk aan kan zetten.

Aan de lamp zit vaak al een kroonsteentje (suikertje) waar je de draden op kunt aansluiten die uit het plafond komen. Normaal is een kroonsteentje met kleine schroefjes die je moet aandraaien, maar in mijn geval zit er een soort kroonsteentje met klemmetjes. Die je dus niet met een schroevendraaier hoeft aan te draaien.

Zorg dat de draden uit het plafond netjes zijn gestript zodat je ongeveer een centimeter koperdraad zit.

Stap 2

Maak de draad van de lamp bij benadering op maat door deze eventueel in te korten.

Stap 3

Sluit de draden aan op het kroonsteentje van de lamp. In mijn geval ging dat met klemmetjes en anders met een kleine schroevendraaier.

Stap 4

Stel de hoogte van de lamp definitief in bij het oogje waar je de lamp ophangt aan het plafond. Als het goed is zit er altijd een haakje in de contactdoos aan het plafond waar je het oogje, die aan de draad van de lamp zit, kan ophangen.

Stap 5

Schuif nu het afdekkapje naar boven om alles netjes te verbergen. Bij mij kan je het afdekkapje verschuiven zonder vast te draaien. Er zijn ook afdekkapjes waar je die met een klein schroefje op de draad kan vastklemmen.

Dit heb je nodig