Je houten bankje maken

  • stappen
    6

Stap 1

Een bankje is niet moeilijk om te maken en het handige is dat je zelf kan bepalen hoe lang en breed het moet worden. Laat de planken bij Brico op maat zagen en je schroeft je bankje in geen tijd in elkaar. Stap 1: Zaag 2 planken naar de lengte van de bank. Dit zijn de ligplanken boven op de bank. Wij hebben gekozen om de bank 160 cm lang te maken.

Stap 2

Zaag de ondersteunende dwarsplank naar 120 cm. Deze komt onder de ligplanken tussen de poten in. Dit maakt de bank extra stevig en kan je het ook gebruiken om op te zitten.

Stap 3

Zaag 4 planken naar 40 cm lang. Dit zijn de poten van de bank. Na het zaagwerk even alle randjes opschuren.

Stap 4

Boor gaten in de ligplanken en schroef de poten aan de planken vast. Plaats de poten 120 cm van elkaar af zodat de dwarsbalk later er tussen kan worden geplaatst. Gebruik wat houtlijm om het extra stevig te maken.

Stap 5

Nu heb je twee smalle bankjes. Boor gaatjes en schroef aan de onderzijde de dwarsplank vast aan beide ligplanken en poten om van de twee bankjes een brede vaste bank te maken.

Stap 6

Klaar! Geef de bank wat kleur met beits en het stylen van de bank kan beginnen. Ook erg leuk om er een plantentafeltje van te maken. Veel plezier! Ken jij meer leuke DIY tips voor je interieur? Post ze dan in een comment hieronder!